Beauty

The Brazilian Wax

De zomer is in aantocht: tijd om ons weer eens goed te ontharen 'down under'. Vroeger grepen vrouwen massaal naar het ó zo vertrouwde scheermesje, maar sinds een aantal jaar laten steeds meer meiden zich waxen. Why?

Het grote voordeel van waxen is dat de haartjes met wortel en al worden verwijderd en daardoor veel minder snel - en zachter - teruggroeien, dan wanneer je met een scheermesje aan de slag bent geweest. Weg stoppeltjes! Oke, je moet er wel iets voor over hebben, want waxen is vaak best een beetje pijnlijk, maar dan heb je ook wat. Want na een waxbeurt blijven je haartjes ongeveer 4 weken lang weg en je huid voelt heerlijk zacht en schoon aan. Dit komt mede doordat dode huidcellen tijdens het waxen ook worden verwijderd, als in een peeling. 

 

Hoewel je ook zelf thuis kunt waxen, kun je dat natuurlijk het beste bij een salon laten doen. Dat is immers minder pijnlijk en zeg nou zelf; een professional heeft de juiste tools en kan er nou eenmaal veel beter bij. Een salon waar wij maar wat graag komen is The Waxing Company. Een waxsalon, opgericht door de Braziliaanse Cláudia Justino, die gespecialiseerd is in de Brazilian Wax (ja, die behandeling waarbij alle haren - op soms een klein streepje na - uit de schaamstreek worden getrokken). Het fijne aan deze salon? De 'depiladora's' voeren hun werk al jaren uit, dus niets om je voor te schamen. Ook komen er bij The Waxing Company beslist geen mannen over de vloer. Wel zo relaxed... 

De eerste 24 uur na een behandeling moet je het even laten om naar de sauna of zonnebank te gaan en ook een heet bad of hete douche is onverstandig. Vanaf de eerste dag na een behandeling is het verstandig om te smeren met een speciale crème. Zo voorkom je dat haartjes gaan ingroeien. Daarnaast is het goed om de huid 3 keer per week te scrubben. Tip van de redactie: maak geen afspraak vlak voor of tijdens de menstruatie. Dan kan het 'down under' namelijk extra gevoelig zijn!

 

Nice to know: 95% van de klanten van The Waxing Company kiest in de zomer voor een Brazilian Wax. Vrouwen onder de 25 jaar gaan vaak voor een Full Brazilian, vrouwen boven de 25 laten vaak een klein streepje staan en kiezen voor een Brazilian Strip. Het waxen van de benen en oksels staan op de 2e en 3e plaats. 

Durf jij het aan? Bij The Waxing Company krijg je een Brazilian Wax voor 35 euro. En vergeet niet, na de 'first time' heb je de ergste pijn achter de rug. Echt waar!

Bron sfeerbeeld

Deel dit artikel
Back to top