Fashion

3x DIY ideeën voor oude Gloeilampen

Met de industriële en vintage interieur inspiratie die we overal zien, zijn gloeilampen een enorme comeback aan het maken. Ookal wonen niet in een loft in Brooklyn met bakstenen muren, kunnen we met deze simpele DIY's onze woning fashionable maken.  

Als we aan het milieu denken, zijn gloeilampen gedateerd en passé. In de design wereld zijn ze hot,hot,hot en ook nog heel erg gezellig. We mogen geen gebruik meer maken van gloeilampen op de manier waarvoor ze bedoelt zijn, dus tijd om creatief te worden: 

1. Zout en peper vaatjes

Met oude gloemlampen kan je hele leuke zout en peper vaatjes maken. Je kan met de juiste gloeilamp gaatjes prikken in de bovenkant en ze dan vullen met fijn zout en fijne peper. 
Met de bredere gloeilampen kan je een dopje van een plastic fles gebruiken om deze erop de lijmen en daar gaatjes in prikken. 

 

2. Vaasjes 

Met gloeilampen kan je hele leuke vaasjes maken. De ronde gloeilampen kunnen worden opgehangen met bloemetjes of planten erin. Gloeilampen met een plattere 'neus' kunnen worden neergezet als vaasje op tafel. Bekijk de DIY op vrouwen.nl.

3.Olielamp

Je kan van een gloeilamp een nieuwe lichtbron maken door een olielamp te maken. Dit staat niet alleen leuk, maar scheelt ook nog energie, win-win! Dit moet wel voorzichtig worden gedaan dus bekijk de DIY op vrouwen.nl.

Deel dit artikel
Back to top