Beauty

8 x voeding voor gezond haar

Altijd al gedroomd van een volle bos à la Beyonce of de shiny lokken van Olivia Palermo? Al een fortuin besteedt aan dure haarproducten zonder resultaat? We schreven al eens eerder over bepaalde voedingsstoffen die de gezondheid van je haar beïnvloeden. Wie weet kunnen de volgende 8 producten jou wel uitkomst bieden. Give it a try!

1. Kokkels en oesters
Deze producten bevatten veel zink, een stof die belangrijk is voor het herstel en de groei van het haar. Als je lichaam een tekort heeft aan zink zal je haar langzamer groeien en in het ergste geval kun je zelfs te maken krijgen met haaruitval. Hou je niet van zee-vruchten? Dan zijn pindakaas, kaas, noten en zaden goede vervangers. 

2. Papaja en pepers
Vitamine C bevordert de productie van collageen, dat je haar sterk houdt. Zorg er dus voor dat je papaja en pepers 1 à 2 keer per dag aan een maaltijd toevoegt. Citroenen, sinaasappels en grapefruit bevatten ook veel vitamine C en zijn dus ook goede opties.3. Pinda's
Pinda's zijn een bron van biotine, een vorm van vitamine B die haargroei en de algehele gezondheid van de hoofdhuid bevordert. Zo af en toe een handje pinda's is dus helemaal zo slecht nog niet!

4. Spruitjes
Misschien niet zo lekker, maar wel heel gezond voor je haar: spruitjes. De vitamine C in spruitjes houdt het haar levendig en gezond, omdat het door het lichaam wordt gebruikt om collageen te vormen. Zelfs een klein tekort aan vitamine C kan al lijden tot gespleten haarpunten. 

5. Spinazie
Deze groente zit vol ijzer en foliumzuur, een goede combinatie. Foliumzuur is een B-vitamine die de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert, terwijl ijzer ervoor zorgt dat de bloedcellen zuurstof kunnen opnemen. 6. Griekse yoghurt
Griekse yoghurt bevat veel eiwit en vitamine B. Deze combinatie stimuleert de haargroei.

7. Duindoorn
In het latijns betekent duindoorn letterlijk 'glanzend paard'. Duindoorn is rijk aan beta-caroteen, vitamine C en omega 7. De essentiele vetzuren in duindoorn laten het haar glanzen. Veel verzorgingsproducten bevatten duindoorn, maar je kunt het ook innemen in de vorm van supplementen. 

8. Teunisbloemolie
Teunisbloemolie is één van de grootste bronnen van gamma-linoleenzuur, een omega 6 vetzuur dat de haargroei bevordert. Ook dit kun je innemen in de vorm van capsules.

Bron

Bron

Deel dit artikel
Back to top