Fashion

Prada Marfa Toegetakeld

De beroemde timecapsule winkel van Prada is zondagochtend toegetakeld door een vandaal die zichzelf TOMS Marfa noemt. De man spreekt nu uit tegen de reactie die hij heeft ontvangen door de 'vernieling' van Prada Marfa. 

Prada Marfa is een bekende 'nep' boutique in Texas die als kunstwerk is bedoelt. De kunstenaars hebben een winkel van Prada nagebootst en items van Prada die Miuccia Prada zelf heeft uitgezocht ingezet uit de fall/winter 2005 collectie. Marfa heeft al eerder gedoe gehad omdat 3 dagen nadat het kunstwerk was neergezet zijn mensen het gebouw binnen gedrongen en hebben de items gestolen. 

Nu is Prada Marfa nogmaals toegetakeld door een 'artiest' die het concept van de winkel niet kan waarderen. TOMS Marfa heeft de Prada 'winkel' bestikkerd met het espadrille logo van TOMS en het gebouw bespoten in de signatuur blauwe kleur van het schoenenmerk TOMS.

Ook heeft hij teksten op het gebouw geschreven zoals "TOMS Marfa will bring greater inspiration to consumer Americans to give all they have to developing nations that suffer disease, starvation, and corruption. So long as you buy TOMS shoes, and endorse Jesus Christ as your savior, welcoming the 'white' him into your heart. So help you God, otherwise you're damned to hell"

De negatieve reactie van de mannen achter Prada Marfa ,Elmgreen en Dragset was niet wat TOMS Marfa had gehoopt en zelf ervaart hij zijn acties niet als vandalisme. "Everything was hand selected, painted, built, researched. The quotes were powerful. The questioning of TOMS and the state of America was powerful."

Veel mensen stoppen bij Prada Marfa om een shoot te maken of een foto bij het kunstwerk te nemen. Beyonce heeft zo ook een aantal foto's gemaakt bij Marfa.

Bron

Deel dit artikel
Back to top