Fashion

Raf Simons x Kvadrat

De Vlaamse designer Raf Simons was al eerder in interieur en home textielen geïntereseerd dan dat zijn hart bij mode lag. De voormalige creative director van Dior gaat samen met het Deense merk Kvadrat een exclusieve collectie ontwerpen. 

The designer's interesse voor architecturele designs begon al vroeg. Simons studeerde industriele en meubilair design voordat hij de mode wereld in stapte. Twee jaar terug begon het idee om een lijn te lanceren en het resultaat zal eindelijk in Maart te koop zijn. The samenwerking zal bestaan uit een lijn van kussens in mohair, ombre dekens en een aantal meubilair stukken . 

Simons was geïnspireerd door de aparte structuren en unieke textielen uit Isamy Noguchi's werk uit de jaren 40. "Classic colors on a classic design piece can just look too 'design,' " vertelt de ontwerper. "If you are a modern person, your fabric should be a little more challenging. But a lot of what's challenging is usually rendered in the weirdest colors, which can be a bit like having a discotheque in your house." Simons wilde een balans vinden zodat mensen kunnen spelen met kleuren zonder dat ze het te ver nemen. 

Raf Simons is een enorme voorstandinger van kleurgebruik, maar weet  precies hoe hij het niet over-the-top moet gebruiken. De designer had vele succesvolle collecties voor Dior waarbij hij gebruik maakte van felle paletten. 

Bron

Deel dit artikel
Back to top