Fashion

Fashion Week Onderbrekers

Afgelopen weekend werd de show van Prabal Gurung onderbroken door een vrijwel naakte man die de catwalk op rende. De afgelopen jaren heeft Fashion Week heel wat protestors & streakers op zijn pad gekregen. We zetten de meest indrukwekkende activisten op een rijtje. 

Deze show-stoppers volgen misschien de trends niet maar ze zullen de geschokkerde mensen zeker bijblijven. Over de jaren heeft de runway heel wat ongeplande genitaliën, geforceerde moralen en publiciteit- hyjacks gezien. De politie in Londen, Parijs, New York en Milaan hebben het drukker dan gewoonlijk gekregen rond de Februari en September maanden. Toch wordt er gezegd dat er no such thing as bad publicity is en de shows hebben nog meer (ongewaardeerde) aandacht ontvangen dan verwacht.  

Prabal Gurung AW14

De front row van Prabal Gurung hadden zeker er ervaring toen een man in een luipaard string compleet met Burger King kroon de catwalk oprende. Nadat hij door security was achtervolgt en gepakt, werd hij als Vitalli Sediuk, een Ukraïnse acteur geïdentificeerd. De acteur heeft eerder een stunt uitgehaalt bij de Grammys. 

Versace AW12

Arriverend bij de Versace show hield de feministische groep Femen uit Ukraine borden op met "Anorexia", "fashion=fascism", en "models do not go to brothels". Hun boodschap is duidelijk, de maten van modellen worden niet gewaardeerd en de modewereld is facistisch. De meiden schreeuwden en riepen allerlei soortgelijke booschappen terwijl ze rond renden. Later schreven ze op hun blog "Each year, the grinding plates of the fashion business mill hundreds of thousands of girls". Donatella  had no comment.

Dolce & Gabbana SS14

Een oud Dazed & Confused stagiare was de streaker bij de D&G show. De Berlijnse blogger schrijft over mannen mode en sport op zijn blog, Dandy Diary. Zijn pseudonym is 'Miky the Streaker.' Catchy name. 
'Miky' liet niet veel over aan onze verbeelding toen hij met alleen een paar witte sokken en KangaROO schoenen de runway betreedde.  Het D&G duo maakte er alleen maar grapjes over en Stefano Gabbana postte zelfs een foto op zijn Instagram over de naaktloper.

 

Nina Ricci SS14

Het hoogtepunt van Femen's  mode carriere was toen ze de show van Nina Ricci's SS14 show crashte. De tweede blonde activisten renden met de woorden 'fashion dictaterror' over hun borst geschreven over de catwalk en voegde een beetje nachtmerrie aan Ricci's dromerige show toe.  Voordat het team werd getackled door een groep grote mannen, tilde een van de protestors het rokje op van model Hollie-May Saker die er meteen een vuist voor terug kreeg. Later tweette Saker 'Feeeeeeeuuumin. That bitch ruined my walk and had her saggy tits in my face." 

Deel dit artikel
Back to top