Fashion

Viktor & Rolf x Nederlands Nationale Ballet

De show van Viktor&Rolf bij Lincoln Center leek meer op een ballet repetitie dan een Couture show. Ballerina's van het Nationale Ballet liepen in pointe in pastel tinten van Latex en met wilde manen over het podium. 

In een gesprek met WWD vertellen de ontwerpers dat ze werden geïnspireerd door de Bonbon advertentie gefotografeerd door Inez van Mamsweerde en Vinoodh Matadin voor V&R. Hierin is model Edita Vilkeviciute verpakt in linten geschilderd op haar naakte lichaam. De inspiratie van deze advertentie kwam duidelijk naar boven op het podium- de looks van Viktor&Rolf waren door de Latex zo op het lichaam gemaakt van de ballerina's dat de hand beschilderd door stof, bogen en lint leken.
 
Het duo kreeg kort hierna de opdracht van het Nationale Ballet om samen met Finse choreograaf, Jorma Elo, kostuums voor een show in April te ontwerpen. 

In de afgelopen was er veel praat over Couture met de conclusie dat het tegenwoordig alleen maar een promotiemiddel voor parfums van een merk is. 
Voor Viktor&Rolf is dit zeker het geval, aangezien de show van de designers een uithangbord voor hun nieuwste geur, Bonbon is.  

Bron

Deel dit artikel
Back to top