Fashion

Tess leert wassen in Milaan

Ken je dat..: We shoppen elke maand een half maandsalaris weg (toch?), volgen de trends op de voet, hebben uitpuilende kledingkasten, maar als het op het wassen van onze kleding aankomt doen we maar wat.. Om heel eerlijk te zijn weten wij bij Fashionscene nauwelijks iets van kleding wassen. En dat is eigenlijk heel zonde! 21 November ging ik naar het P&G Future Fabrics event in Milaan om voor eens en altijd te leren hoe ik mijn wasjes moet draaien. 

Het P&G Future Fabrics event stond geheel in het teken van de toekomst van stoffen en hoe hier mee om te gaan. Gerenommeerde influencers als prof. Louise Wilson (hoogleraar en een van 's werelds meest invloedrijke Fashion-opleiders), Sabine Le Chatelier (Première Vision) en ontwerper Giles Deacon klommen op het podium om te vertellen over trends, stoffen, couture en de discussie stomerij versus zelf thuis wassen. Researchers van Ariel en Lenor gaven een kijkje achter de schermen van het wassen van kleding en ik hing als een klein kind aan hun lippen. Wist jij bijvoorbeeld dat goedkope(re) wasmiddelen je kleding tot wel 8 cm kunnen laten krimpen?

De dag sloot af met een geweldige fashionshow van Giles, die als uitdaging had gekregen een collectie te ontwerpen met wasbare Haute Couture.
Wat een geweldig event! En wat heb ik fantastische mensen ontmoet. Scroll snel door voor de foto's en de verkleurde Isabel Marant broek..
  

Giles Deacon & Gianluca Longo, host van het event
 
De capsule collectie! 

Deze Isabel Marant broek was na 3 keer wassen met een goedkoop wasmiddel al duidelijk verkleurd! Links de broek gewassen met Ariel en rechts zonder Ariel.  Dat is toch een bizar verschil?

De eeuwige vraag: was ik gestreepte kleding nou met de witwas mee of de gekleurde was? Het antwoord: was het met de lichte was mee en laat het vooral niet te lang in de wasmand liggen! Vuil trekt vuil aan en blijft achter in de stof als je het niet tijdig wast. 

Shirts met printjes die je met elke wasbeurt ziet vervagen. Gewassen met Ariel (onderste rij) was de tijger na 50 wasbeurten nog steeds ontzettend goed zichtbaar. 

Louise Wilson... wat is deze vrouw toch stoer. En alwetend! 

Hahaha.. Herkenbaar! Blij zijn met je pasgekochte kleding, maar deze liefde langzaam voelen verdwijnen met elke wasbeurt. Vooral het te lang wachten met het wassen van een nieuwe aankoop ('first wash anxiety') schijnt een wereldwijde issue te zijn! 

Genieten in het Rosa Grand in Milaan

Tess met Femke van Elle, Martin van P&G en Nathalie van Glamour

 


Wat ik heb geleerd? Investeer in een goed wasmiddel! En wacht niet te lang met het wassen van je vuile kleding. Je kan prima op 30 graden of kouder wassen, zolang je maar logisch nadenkt en een wasverzachter gebruikt. De vezels van jouw geliefde fashion items gedragen zich net als de huid of het haar. Verzorg het en koester het, want het blijft niet vanzelf prachtig!

Deel dit artikel
Back to top