Travel

City Report: Budget proof Londen

Niets leuker dan een city trip! Onlangs was in het nieuws dat stedentrips met 30% zijn afgenomen tijdens de kerstvakantie. Voornamelijk omdat reizigers verwachten heel veel uit te gaan geven tijdens hun weekendje weg en we dat geld liever bewaren voor een grotere reis. Tess ging dit weekend naar Londen om voor eens en altijd te bewijzen dat je prima low budget naar de hoofdsteden van Europa kan afreizen. Kijk je mee? 

Wat is Londen toch geweldig zo vlak voor de kerst! En als je een beetje handig bent kan je enorm veel doen zonder compleet blut na 2 dagen weer op je Hollandse bank te zitten.. Voor deze stedentrip wilde ik East London ontdekken. De plek waar vintage en authentiek hand in hand gaan. Mijn ticket boekte ik via Easyjet en kostte €98,-. Tip: Boek de vliegtickets ruim van te voren en vlieg niet op Heathrow maar via Luton. 

Hotel
Ik verbleef in het geweldige Qbric hotel, een keten van design budget hotels met een geheel eigen kijk op overnachten. Zo zijn de kamers al vanaf 59,- pond per nacht te boeken, maar waan je je werkelijk in een coole, eigenzinnige omgeving van high-end design gemixt met vintage meubels (de inrichting van de lounge is verzorgd door Eva van Forest London, een aanrader!) . Het hotel heeft als missie de buurtbewoners van East Londen zoveel mogelijk te betrekken bij het succes van Qbic. Zo komt het eten gewoon van 'around the block'  en is de staff een mix van culturen en ervaringen. In het nieuwe jaar start de keten (van Hollandse oorsprong!) met de kelder beschikbaar te stellen voor locale start-ups. Cool! 

Eten
Natuurlijk kan je het zo duur maken als je wilt, maar lekker eten tijdens een stedentrip hoeft echt niet mega duur te zijn. 3 tips van mij na dit weekend: 

Wasabi Sushi: 2 voor 1 pond deals en super kwaliteit
 
Pret a Manger: dagvers en super veel keuze
 
Meat Liquor: altijd een rij buiten, maar dan heb je ook wat. Best burgers in town.

Shoppen
Gek op Vintage? Go East London! Lopen door Shoreditch, shoppen in Brick Lane, het is allemaal erg fijn en de omgeving inspireert je om outside the box te denken als het op fashion aankomt. Een absolute aanrader. 

Ok... stiekem even windowshoppen bij Harrods mag best toch? 
 
Cultuur 
Wist je dat veel musea in Londen gratis zijn? Perfect! Bovendien kom je tijdens een wandeling door de stad zoveel gave street art, prachtige gebouwen en kleine gratis galleries tegen, dat het bijna knap is om geld uit te geven ;). 

National History Museum 
 
De dino's in het museum zijn onwerkelijk.. 

Tower Bridge tijdens een nachtelijke wandeling
 
Ik heb genoten van Londen! Heb jij nog leuke plannen voor stedentrips binnenkort? 

 
Deel dit artikel
Back to top