Beauty

5 x tips voor het verzorgen van je haar in de winter

De dagen worden kouder en dat betekent niet alleen dat we een wintergarderobe moeten inslaan, ook moeten we onszelf op beauty gebied wat extra aandacht geven. Ons haar wordt blootgesteld aan een fixe kou en daar is je haarcoupe, lang of kort, niet blij mee. Gelukkig zijn er altijd nog de experts die ons voorzien van een goede dosis advies. Ben Skervin, beauty stylist van verschillende celebs, geeft ons vijf bruikbare tips om onze haardos gezond de winter door te slepen.

Draag een hoed

Heel simpel, zet een leuke hoed op je hoofd en you're ready to go. Het beschermt je haren tegen de wind, regen en sneeuw. Bang voor een geplette en statische haardos na het dragen van een hoed? Geen probleem: draai je haar, voordat je je beanie opzet, in een zijden sjaal. Het helpt niet alleen je haardos beschermen tegen de wrijving die je hat veroorzaakt, ook gaat het de statische effecten tegen.

Wekelijks verwenmomentje

Tijdens de winter is het slim om je haar elke week even lekker te verwennen. Gebruik een deep conditioning treatment; deze helpt je haren beschermen tegen de kou buiten en de droge hitte van het stoken binnen. Tip van de expert: Vidal Sassoon Pro Series Moisture Lock One Minute Mask. Voor de dames met een geverfde coupe: behandel je haren na het wassen met een fijne olie.

Minder wassen!

Het klinkt misschien gek, maar het beste is om je haren twee a drie keer per week te wassen. Waarom? Dit beschermt je haar simpelweg tegen uitdroging. Nog een tip: zorg er altijd voor dat je je haren droogt voordat je de deur uitstapt. Niet alleen voorkom je zo dat je ziek in bed belandt, ook voorkomt het dat je haar verder beschadigd raakt.

Regelmatige knipbeurt

Ook al ben je misschien niet zo dol op de kapper, zeker tijdens de winter is het belangrijk dat je regelmatig plaats neemt in de kappersstoel. Als je de puntjes elke zes tot acht weken laat bijknippen, ziet je haar er niet alleen gezonder uit; het is dan ook daadwerkelijker gezonder.

Investeer in een luchtbevochtiger

Last but not least: investeer in een luchtbevochtiger! Door het optunen van je verwarming in je huis, worden je haren droog en pluizig. De luchtbevochtiger zorgt ervoor dat je haar en huid minder droog aanvoelen.

Beeld: Pinterest.com

Deel dit artikel
Back to top