Fashion

Made by me: party dress à la Marchesa

Heb jij nog geen party dress gevonden voor de aankomende feestdagen? Wij hebben de oplossing! Met deze DIY van blogger

 Dream Create, maak jij zelf in een paar stappen deze stunning dress met kant, geïnspireerd door de prachtige jurken bij Marchesa. 


Marchesa, Fall Winter 2012-2013.

Benodigdheden:
- Naaimachine
- Naald, draad en schaar
- Stretch huidkleurige mesh stof
- Kant
- Een maxi rok of volledige maxi jurk (deze komt uit een vintage winkel)
 

Stap 1
Zoek een T-shirt dat je perfect past en gebruik het als patroon. Leg het gaas bovenop dit shirt en knip het langs de randen uit met ongeveer 1,5cm extra voor de naad. Doe ook de achterkant zodat je samen een mesh top hebt.

Stap 2
Ga met een naaimachine langs de twee zijden en de bovenkant van de schouders waar de twee stukken aan elkaar moeten zitten. De stof rafelt niet, dus je kunt de nek-, arm- en onderzijde van top onafgewerkt laten. Knip het overtollige materiaal en onregelmatige randen weg.
 

Stap 3
Knip met je schaar mooie stukken kant uit je materiaal . Dit is het leuke gedeelte! Zoek vormen en patronen in het kant die je kunt gebruiken om een mooi resultaat te creëren.

Stap 4
Leg de uitgeknipte kantpatronen nu bovenop het mesh totdat je de tevreden bent met de look.  Het staat het mooiste als het kant de vorm van je lichaam volgt.


 
Stap 5
Naai het kant nu vast aan het gaas. Om het kant goed vast te zetten is hier een rijgsteek en een veilige afwerking steek gebruikt. Dit kostte ongeveer een uurtje werk.

Stap 6
Voor de onderkant van de jurk gebruikte blogger  Dream Create een lange, chiffon jurk uit een vintage winkel. Hier is de bovenkant van de jurk er niet afgeknipt, maar gewoon naar binnen gevouwen. Dit kun je met een paar steken vastzetten. De mesh top draag je er dan gewoon in.
 

En klaar is je gorgeous Marchesa look-a-like!
 

Catwalkbeeld: Style.com
Bron: Dream Create

Deel dit artikel
Back to top