Fashion

What's in store?: Episode

Elke week duikt Fashionscene een kledingwinkel in om je een sneak peek te geven van de trends en nieuwste collecties. Naast het showen van de kledingrekken, nemen we natuurlijk ook volop foto's van het interieur, de paspoppen, losse items die je MOET hebben en niet te vergeten de paskamers! 

Vintage shopping
Als we 'vintage' roepen, dan is Episode een van de eerste winkels die in onze hoofden oppopt. Laat dit nou het perfecte excuus zijn om voor onze 'What's in store' van deze week even een kijkje te nemen! Terwijl we de winkel aan de Berenstraat in Amsterdam binnenlopen, weten onze ogen niet waar ze kijken moeten. Een muur vol vintage tassen, een gigantische berg met sjawls en handschoenen en een collectie jassen waar elke modeliefhebber van gaat watertanden....

Fijne prijzen

Fijn is dat de items honderd procent vintage zijn en dit jouw shopsessies bij Episode dus tot een bewuste keuze maakt. Alle kledingstukken en accessoires die worden ingebracht, worden zorgvuldig gewassen en waar nodig, gerepareerd. Na dit proces krijgen de kledingstukken een plekje in de winkel om vervolgens meegenomen te worden door een nieuwe eigenaar. And oh, die prijzen... dat is weer eens wat anders dan shoppen in de P.C. Hooftstraat! Leuk om te weten: naast Amsterdam zit Episode ook in Utrecht, Brussel, Kopenhagen en Parijs.

Shopdrang

Sommige van jullie zullen er al eens geweest zijn, voor anderen staat het misschien nog op het verlanglijstje. Anyway, hoe je het ook wendt of keert: foto's van de nieuwste items zijn altijd een genot voor het oog. We willen je wel even waarschuwen voordat je de foto's gaat bekijken: je wordt er heel erg hebberig van... Enjoy!

Kijk, dat vinden wij nou zo fijn aan Episode: of het nou lente, zomer, herfst of winter is, de (destroyed denim) shorts en skirts zijn er altijd te shoppen. Wat we nog meer zien? Broeken met prints in alle mogelijke kleuren, (faux) fur jassen en alternatieve schoeisels.

Als je de trap oploopt stuit je direct op kledingrekken vol toffe (faux) fur jassen. Trouwens, we like de eigenwijze inrichting van de winkel: ze hangt haar kleding niet alleen aan de rekken, ook de plafonds hangen er vol mee. Enne... ook hier spotten we de populaire onesie!

Bakken vol met sjawls, mutsen en leather gloves... that's how we like it: the more the better!

Wil je de store met je eigen ogen bewonderen? Episode zit gevestigd aan zowel de Berenstraat (nummer 1) als op het Waterlooplein (nummer 1) in Amsterdam. De vestiging op het Waterlooplein is elke maandag tot zaterdag open van 10.00 tot 18.00 uur. De vestiging aan de Berenstraat kun je op de volgende momenten binnen wandelen: maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag tot en met woensdag van 11.00 tot 18.00 uur, donderdag van 11.00 tot 20.00 uur, vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur en zondag van 13.00 tot 18.00 uur.

Heb jij al eens eerder geshopt bij Episode of ga jij snel voor het eerst een kijkje nemen?

Deel dit artikel
Back to top