Fashion

Report: basiscursus styling bij academie artemis III

Nieuw op Fashionscene: eens in de twee weken een report over de basiscursus styling op Academie Artemis. Fashionscene’s Emma gaat op onderzoek uit, verdiept zich helemaal in de wereld van styling, interviewt Artemis studenten én volgt zelf de cursus. Benieuwd wat dit inhoudt? Lees snel verder!

Het einde van de cursus is in zicht. We werken steeds verder naar ons eindproduct. Iedere cursist bedenkt zelf een nieuw product, waar in de toekomst behoefte aan is. Daar maak je verschillende moodboards bij of, als het haalbaar is, het product zelf. In de laatste cursusavond worden al die producten gepresenteerd. Wat alle cursisten maken houd ik nog even geheim en kun je lezen in het laatste report!


Beeld: Academie Artemis. 

De afgelopen lessen hebben we ons verdiept in een specifiek gebied. Eerst modestyling, waarbij een stylist van CoolCat langskwam om te vertellen over het vakgebied. Maar ook Annette Hendriks kwam een lezing geven. Zij werkt onder andere als fotostylist en als docente bij Academie Artemis. Door de gastsprekers wordt de cursus heel levendig en kun je ook echt zien wat je als stylist allemaal kunt doen. Het stylingvak is enorm breed; van modestyling tot mediastyling en van concepten voor producten tot ruimtes.


Modestyling. Beeld: Kappa Fall/Winter 2015. Styling Kim Arnold, Fotografie Gidi van Maarseveen, model Anne-Marie van Touche Model Management, MUA Sanne Bleeker.

In de volgende cursusavond verdiepen wij ons in interieur- en foodstyling en krijgen we les van onze wekelijkse docente en coach Sarah de Lange. Niet alleen door de lesstof en voorbeelden raak je geïnspireerd, maar ook zeker door onze docente. Sarah heeft een eigen blog genaamd Little Troublemaker


Foodstyling. Styling Suzanne Idzinga. Fotografie Renee Frinking.

Ga jij een cursus of opleiding bij Academie Artemis volgen?

Deel dit artikel
Back to top