Fashion

Marc Jacobs over het leven na Vuitton

Marc Jacobs' afscheid van Louis Vuitton haalde vorige maand de krantenkoppen... Nu heeft de Amerikaanse ontwerper gesproken met WWD over zijn toekomstplannen na zestien jaar creatief directeur van het Franse modehuis te zijn geweest.

Jacobs spreekt in het interview onder andere over het werk om zijn bedrijf naar de beurs te brengen, wat een merk succesvol maakt en hij bespreekt vrouwelijke ontwerpers in de mode. Wij pakten een paar hoogtepunten uit het interview...
 
Over vrouwelijke ontwerpers in de mode
"Door de geschiedenis heen, zijn vrouwen de beste ontwerpers en degenen die het grootste en het langdurigste verschil in de mode hebben gemaakt... Denk aan Miuccia Prada, Rei Kawakubo, Madeleine Vionnet, Elsa Schiaparelli, Madame Grès, Chanel en Westwood."Over zijn liefde voor het vak
"Ik vind het salaris natuurlijk fijn, maar daar doe ik het niet voor. Ik houd van naar het werk gaan, van keuzes maken, zelfs als ze moeilijk zijn of onmogelijk lijken. Ik ben geen gefrustreerde muzikant. Ik wil geen acteur worden. Ik houd van mode. Het is waar ik altijd van heb gehouden, het is mijn vorm van zelfexpressie."
 
Over waarom de rode loper belangrijk is geworden voor merken
"Met accessoires worden misschien de grootste zaken gedaan, maar ze zijn niet meer de lieveling van de pers. Het draait nu allemaal avondjurken en geleende sieraden. Wanneer heeft de rode loper meer macht gekregen dan it-bags?"

Bron: WWD.com
Deel dit artikel
Back to top