Beauty

Fashionscene loves: Arganolie

Wij van Fashionscene zijn dol op fijne beauty producten. Zeker in koude tijden als deze moeten we extra goed zorgen voor onze huid. De beautybox komt deze maand als een geschenk uit de hemel vallen. Van een Detox kuur en een BB cream die rimpels tegen gaat tot een effectieve nagelversterker en concealer voor een frisse look; typische producten die ons de winter doorslepen.

Ons favoriete product uit deze box is toch wel de Arganolie. Om je een overdosis aan produftinfo te besparen, laten we de rest even voor wat het is en praten we je bij over dit populaire goedje.

Het goud van Marokko

De Arganboom is een van de oudste en zeldzaamste bomen ter wereld en groeit alleen in de Marokkaanse bergen in het Zuidwesten van het land. Deze olie, ook wel 'het goud van Marokko' genoemd, is zeker de afgelopen jaren populair onder beauty liefhebbers en dat is zeker niet zonder reden...

What's in it?

Arganolie bevat verschillende bestanddelen, waaronder vitamine E, fenolen, caroteen en squaleen die stuk voor stuk een positieve uitwerking hebben op je lichaam. Zo gaat vitamine E, ook wel bekend als één van de krachtigste anti-oxidanten, de strijd met schadelijke stoffen voor je huid aan, bestrijdt het ontstekingen en is het een goede moisturizer. Resultaat? een superzacht huidje! Ook je nagels profiteren van deze vitamine; ze worden er namelijk heel erg sterk van. Arganolie houdt je huid niet alleen zacht en soepel, het stimuleert tevens de celvernieuwing, is perfect voor een droge huid en geeft je haar een fijne dosis glans. Klinkt als een wondermiddeltje, of niet dan?
 
Hoe en waarvoor te gebruiken
Je kunt dit beauty product op verschillende manieren aanbrengen, vrijwel over je hele lichaam. Zo kun je het puur op je huid smeren, gebruiken als vervanger van je bodylotion of voor het slapen gaan als serum op je gezicht aanbrengen. Kan je haar wel een opkikker gebruiken? Verdeel een aantal druppels, afhankelijk van de dikte en hoeveelheid van je haar, over droog haar voordat je gaat slapen. Last van zwakke nagels? Wrijf een aantal druppels over je nagels en nagelriemen en laat dit een aantal uren intrekken. Tip: meng deze olie met je bodylotion zodat je er extra lang van kunt genieten.

Waar te koop?

Tenzij je op het punt staat het vliegtuig richting Marokko te pakken, kun je het goedje halen in verschillende webshops zoals Arganwinkel.nl, of winkels die gespecialiseerd zijn in verzorgings- en bioproducten. Het prijskaartje? Voor 50 ml betaal je  23,50. Het is niet goedkoop, maar het voordeel is dat je er heel lang mee kunt doen.

Wij zijn benieuwd: ga jij deze wonderolie gebruiken?

Deel dit artikel
Back to top