Beauty

VIDEO: Chanel zet Marilyn Monroe in voor nieuwe campagne

Modehuis Chanel dook in de archieven van Marilyn Monroe en vond daar iets héél bijzonders. Iedereen kent deze meest begeerde vrouw van de twintigste eeuw wel en je hebt ook vast eens gehoord dat ze ooit in een interview zei dat ze alleen Chanel N°5 naar bed droeg. Modehuis CHANEL ontdekte in de archieven van de filmster een nooit eerder uitgebrachte opname waarop de woorden van deze uitgesproken CHANEL-liefhebster te horen zijn!

Op de geluidsband is te horen hoe Georges Belmont, hoofdredacteur van het tijdschrift Marie- Claire, in 1960 de hoofdrolspeelster uit de film ‘Lets make love’ van Georges Cukor interviewt. Marilyn bevestigt spontaan haar liefdesverklaring voor N°5: “Weet u, ze stellen me soms zulke rare vragen! Dan vragen ze: “Wat heeft u aan als u slaapt? Een pyjamajasje, een pyjamabroek? Een nachtjapon?” “En toen antwoordde ik: ‘Chanel N°5’, want dat is de waarheid... U begrijpt dat ik niet kan antwoorden dat ik naakt slaap! Maar zo is het wel!”Het ultieme parfum
Met deze verklaring en de foto van Ed Feingersh, die hij in haar kleedkamer van haar maakte voor de vertoning van ‘Cat on a hot tin roof’ van Tennessee Williams in 1960, en waarbij ze een flacon N°5 in haar decolleté heeft gelegd, maakte ze van N°5 voor altijd het ultieme parfum voor de vrouw. En welk icoon zou deze sensuele geur zich beter hebben kunnen eigen maken? We geven Chanel dan ook groot gelijk dat ze deze opname van Marilyn dit najaar als campagne gaan inzetten. En jij kunt 'm hieronder alvast bekijken!

 
Zijn jullie net zo enthousiast als wij?Video en beeld: Chanel
Deel dit artikel
Back to top