Fashion

Obsessed With My: Lomography camera's

In 'Obsessed with my' laten we iedere week een fashionlover zien die een speciale band heeft met een can’t live without rode Chanel lippenstift, gebreide kabeltrui van oma, die rib-uit-je-lijf designerbag of dat ene festival shirt waar je een flink aantal plezierige uurtjes in hebt staan springen. Deze week Lomography General Manager Madri van Veldhuizen en - hoe kan het ook anders - haar Lomography camera's!
 
"Voor mij geen inloopkasten vol met schoenen en tassen maar een inmiddels indrukwekkende verzameling analoge Lomography camera’s. Het begon in 2009 met de Diana F+, Lomography’s eerbetoon aan de cult camera uit de jaren 60. Vanaf dag één waren we onafscheidelijk. Niet alleen is de Diana F+ mijn favoriete accessoire, ze maakt ook de mooiste low-fi foto’s, zonder dat je een goede fotograaf hoeft te zijn. Bij het eerste rolletje had ik bijvoorbeeld een aantal instellingen door elkaar gehaald maar juist door deze fout kwamen er hele bijzondere foto’s uit. Een jaar later kreeg ik de kans om van mijn hobby mijn werk te maken en inmiddels ben ik General Manager van Lomography in de Benelux met winkels in Amsterdam en Antwerpen." 


 
Eye catcher
"De ideale combinatie voor de camera’s is natuurlijk bijzondere film! Mijn favoriet is op dit moment Lomochrome Purple film; dit is een kleurnegatief film met een infrarood effect. Alles wat groen is, wordt paars! Maar de Diana F+ is zelf ook een echte eye cather. Ze is er in vele kleuren dus heb ik er voor elke gelegenheid wel een. Goud of van kurk voor feestjes, mintgroen voor lazy Sunday’s en de ‘Metropolis’ voor op vakantie. En over stijliconen gesproken; wist je dat de Franse conceptstore Colette een eigen editie heeft van de Diana F+?" 


 
Stijl
"Ik geloof niet dat ik mijn stijl in één woord kan omschrijven. De ene dag loop ik het liefst op All Stars en de andere dag op killer heels. Ik houd enorm van mooie, duurzame materialen zoals zijde en leer en ik ben dol op grappige en gekke details. En ik ga natuurlijk nooit de deur uit zonder camera!"


 
Mode
"Mode is voor mij dat je jezelf goed voelt bij wat je draagt. Dit heeft niets te maken met de nieuwste trends of laatste collecties, maar meer met hoe kledingstukken de ‘perfecte jij’ naar boven kunnen halen." 


 
Wil jij ook met een bijzonder mode-item in onze rubriek? Mail ons dan jouw verhaal inclusief enkele foto's naar info@fashionscene.nl. Waarom is je liefde voor jouw item zo groot en hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wie weet schitter jij binnenkort met je modeliefde in 'Obsessed with my'!
Deel dit artikel
Back to top