Fashion

Gavelers organiseert grootste modeveiling van Nederland

Op zaterdag 26 oktober vindt in Amsterdam de grootste modeveiling van Nederland plaats. In Akademie Vogue wordt op deze dag een bijzondere collectie kleding, accessoires en schoeisels van oud-directrice Joke Veeze geveild.

Eerbetoon aan Joke Veeze


Joke Veeze was vanaf 1988 maar liefst vijfentwintig jaar directrice van Akademie Vogue, beter bekend als het particuliere instituut voor opleidingen op het gebied van styling en vormgeving. Helaas is het mode-icoon mei dit jaar op 68-jarige leeftijd overleden. Ter ere van haar dankbare bijdrage aan de modewereld worden de items, die zij sinds de jaren tachtig verzamelde, geveild.

Van Chanel tot Viktor & Rolf

Wat je op deze veiling onder andere aantreft? Stijvolle mantelpakjes, wollen jassen, jurkjes en vintage tops. De items zijn niet van de minste merken. Zo worden er designerstukken van onder andere Chanel, Dries van Noten en Viktor & Rolf geveild. 

Goed om te weten: op initiatief van haar man Dick Veeze gaat de netto opbrengst naar de Joke Veeze Foundation ter ondersteuning van getalenteerde modestudenten. Een win-winsituatie dus!

Van te voren registreren

Op zaterdag 26 oktober zijn er maar liefst drie veilingsessies: om 11.00, 15.30 en 19.30 uur. Wil jij mee bieden op de designerstukken van Joke? Registreer je dan op één van de kijkdagen die plaatsvinden op 23, 24 en 25 oktober van 15.00 tot 19.30 uur. Op deze dagen kun je tevens stukken bekijken en passen.

Sneak peek

Nieuwsgierig naar de items die misschien wel in jouw kast komen te hangen? Zie hieronder een aantal sneak peek foto's. Meer beelden kun je vinden in de online catalogus op www.gavelers.com.



Beeld: Monsieur PR

Deel dit artikel
Back to top