Beauty

Haarstylisten verklappen: must knows over de middenscheiding

De middenscheiding maakt haar comeback in modeland. Op de catwalk van onder andere Chloe en Burberry is deze centre look veelvuldig gespot en in vliegensvlug tempo overgenomen door onder andere de hipste blogsters.

We snappen dat het een tricky stap is om je oh zo vertrouwde zijscheiding om te ruilen voor een kaarsrechte middenvariant, maar met een goede dosis (professioneel) advies kan ook jij de straten trotseren met een middenscheiding. Haarstylisten George Northwood en Neil Moodie verklappen: de must knows op het gebied van de centre parting.

   

Wanneer wel
George laat weten dat je best mag experimenteren met je scheiding: "Het is onzin dat je moet blijven vasthouden aan de scheiding waarmee je geboren bent." Toch vindt medestylist Neil Moodie deze befaamde scheiding het beste staan bij een bepaald type gezichtsvorm: "Vrouwen met een ovaal gezicht stralen het meest met de middenscheiding".

Wanneer niet
Wanneer je beter trouw kunt blijven aan je zijscheiding? Als je een ronde gezichtsvorm hebt: "It just doesn't work", aldus Moodie.

  

Volume trick
Om erachter te komen of de middenscheiding jou staat, zul je toch echt je creatieve handen ineen moeten slaan en hem in je eigen coupe toveren... al is het maar voor een avondje stappen. Don't like the 'flat to the head' look? Neil Moodie heeft het ultieme advies: "Zet je vingers tijdens het föhnen aan de roots van je haren en geef je coupe al knedend een volume boost".

Beeld: vogue.co.uk
Deel dit artikel
Back to top