Beauty

Beauty Musthave of The Week: Nivea of Crème de la Mer?

Beauty gaat tegenwoordig hand in hand met mode. Tijdens een Chanel show wordt bijna net zo snel naar de nagellak gekeken als naar de kleding en een outfit is niet compleet zonder een bijpassende lipstick. Tijd dus om iedere week dé beauty musthave van de week te presenteren op Fashionscene.nl!

Het blauwe blik van Nivea kent iedereen. Dagelijks gaat het bekende blik dat als sinds 1911 bestaat meer dan 1,5 miljoen keer over de toonbank. Deze week is de Nivea crème dé beauty musthave van de week en dat is niet alleen om dat hij zo populair is. 

Scannen, testen, scannen

Een journaliste uit Engeland heeft de crème namelijk vergeleken met de dure Crème de la Mer. Eerst liet de journaliste een scan maken van haar huid bij een dermatoloog en vervolgens smeerde ze dertig dagen lang op de ene helft van haar gezicht Crème de la Mer en op de andere helft Nivea. 

nivea creme de la mer

Aan welke kant zie ik er beter uit?

Tijdens het experiment vroeg ze iedere week aan collega's, vrienden en bekenden welke helft van haar gezicht er beter uit zag; niemand koos de La Mer kant... 

De winnaar

Na vier weken bezoekt ze de dermatoloog weer. Hij kan duidelijk zijn; de Nivea-kant is beter gehydrateerd dan de andere kant en de roodheid en fijne lijntjes rond de ogen zijn verdwenen. Hij noemde haar huid aan de Nivea-kant zelfs vijf jaar jonger dan dat de journaliste eigenlijk is. 

Je kunt het hele artikel van de journalist lezen op Daily Mail. en wil je meer weten over het verschil in ingrediënten tussen de twee crèmes? Beauty-zusje Beautyscene schreef hier in 2011 een artikel over.  

nivea creme de la mer

Een Nivea blik kost € 2,84 voor 150ml. 

Deel dit artikel
Back to top