Fashion

Marlies Dekkers failliet verklaard

Marlies Dekkers is bankroet! Het modebedrijf van Marlies Dekkers, MD Group BV, is vanmiddag door de rechtbank failliet verklaard. Het lingerie label verdwijnt gelukkig niet; er wordt een doorstart gemaakt, liet NU.nl vanmiddag weten.

Het bedrijf van Marlies Dekkers leed al een aantal jaren verlies door het faillissement van twee leveranciers en de gevolgen van de economische crisis. Onderhandelingen met de Rabobank en een mogelijke geldschieter leverde niets op.

Een doorstart is nu de volgende stap. Samen met investeringsfonds Karmijn Kapitaal is een overeenkomst aangegaan om met de 'gezonde' onderdelen door te gaan. In dit nieuwe bedrijf worden 35 van de 100 werknemers meegenomen en Marlies Dekkers zelf neemt zitting in de directie. De nieuwe onderneming zal zich gaan richten op online verkopen. Zes fysieke winkels blijven over in onder andere Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Marlies Dekkers reageerde op de uitspraak: "We zitten nu toch sneller in deze situatie dan verwacht. Vooral voor de medewerkers die hun baan verliezen doet dit natuurlijk heel erg pijn. Zij hebben zich met hart en ziel voor mijn zaak ingezet en daarvoor ben ik ze heel erg dankbaar."

marlies dekkers
Deel dit artikel
Back to top