Fashion

Obsessed with my: Thom Browne New York jas

In 'Obsessed with my' laten we iedere week een fashionlover zien die een speciale band heeft met een can’t live without rode Chanel lippenstift, gebreide kabeltrui van oma, die rib-uit-je-lijf designerbag of dat ene festival shirt waar je een flink aantal plezierige uurtjes in hebt staan springen. Deze week de 24-jarige Ferry Korver en zijn Thom Browne New York jas.

"Anderhalf jaar geleden heb ik een tijd in New York gewoond. Ik werkte er voor het modelabel Thom Browne New York, Thom Browne ontwerpt mannen- en vrouwencollecties. De hoofdontwerper was destijds bezig met een nieuwe jas met een body van golden kasjmier en grijze mouwen van lamsleer. Deze jas was zo geweldig mooi in elkaar gezet, met zulke mooie materialen; ik was er min of meer verliefd op geworden. Na het verkoopseizoen ging de jas voor een langere tijd naar de PR voor promotie. Op een gegeven moment kwam de jas terug en werd hij niet in productie genomen... Toen kreeg ik de kans om hem te dragen, dit heb ik natuurlijk zoals jullie begrijpen niet afgeslagen. Wanneer ik deze jas hier in Nederland draag, ben ik voor mijn gevoel toch een klein beetje in New York. Misschien is de jas daarom ook wel zo bijzonder voor mij. Hij herinnert mij aan veel mooie momenten en mensen waar ik gelukkig van word."



Stijl
"Ik combineer mijn jas met een mooie jeans en een paar sneakers, soms met een petje op of een gekke, gekeurde wintersjaal. Doordat het een basiskleur is, kun je hem makkelijk combineren. In New York droeg ik de jas zelfs met mijn pak, dit maakte mijn Thom Browne werkoutfit wat speelser. Mijn stijl kun je omschrijven als basic, scandinavian, minimalistisch en met een focus op kwaliteit en snit. Ik ben iemand die veel waarde hecht aan producten met kwaliteit, zonder dat er grote labels aan hangen; een anoniem luxe gevoel."



Mode
"Ik ben werkzaam in het familie bedrijf Korver Intertrade als assistant buyer/merchandiser. Op dit moment ben ik op zoek naar een andere baan om mijzelf meer te ontplooien. Hiervoor heb ik aan het Amsterdam Fashion Institute gestudeerd richting Fashion & Management. Mode is voor mij in twee woorden te omschrijven: creativiteit en expressie. Iemand bedenkt of voelt een bepaalde creativiteit of stijl en brengt het in de wereld. Wanneer dit aanslaat, wordt het een populariteit of trend die men mooi vindt en zou willen dragen; het is beïnvloedbaar. Zelf volg ik niet altijd trends. Ik vind het volgen van de mode wel erg interessant, zoals ideeën opdoen en uitwerken in mijn werk, huis of kledingkast. Ik kan jaren doen met een bepaald kledingstuk dat ik keer op keer herontdek doordat ik het combineer met een ander nieuw kledingstuk. Op mijn Instagram post ik ook foto’s over mijn leven met mijn fashion items, modeshows en trips van onder andere NYC."



Wil jij ook met een bijzonder mode-item in onze rubriek? Mail ons dan jouw verhaal inclusief enkele foto's naar info@fashionscene.nl. Waarom is je liefde voor jouw item zo groot en hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Wie weet schitter jij binnenkort met je modeliefde in 'Obsessed with my'!
Deel dit artikel
Back to top