Beauty

Beauty: Helena Christensen over haar modellen leven

De topmodellen uit de jaren 90 zijn weer helemaal hot. Zo ook supermodel Helena Christensen, het model is weer helemaal terug van weggeweest met talloze samenwerkingen en creatieve uitingen. Tijd om haar levenstijl onder de loep te nemen.

Je loopt al langer mee in de modeindustrie, maar je hebt nog steeds een ongelooflijk lichaam, hoe houd je jouw lichaam zo fit?
"Ik probeer gezond te eten en regelmatig te sporten. Ik zou zeggen dat het 50% van de tijd werkt. Beide geven je bovendien een goed gevoel, het is alleen heel moeilijk om er gedisciplineerd en consistent in te zijn."


 
Ben je een sportschool junkie doe je alleen aan voeding en levensstijl?
"Ik ben zeker geen sportschool junkie. Ik boks in een zweterige, oude boxing club, en dat is een training that kicks ass, letterlijk. Het is hardcore training, maar als ik toch ga, heb ik liever instant bevrediging."
 
Heeft jouw ervaring de manier waarop je over jezelf denkt veranderd op het gebied van zelfvertrouwen? Zijn er dingen waar je onzeker over was en waar je nu meer ontspannen over bent?
"Zeker, en vice versa. Het zou leuk om te denken dat je meer zelfvertrouwen en meer tolerantie krijgt als je meer ervaring opdoet, maar dat zou bijna te makkelijk zijn, toch? Ik denk dat we allemaal door ons hele leven leren en soms hebben we het geluk om die kennis verstandig te kunnen gebruiken. Maar ik doe nog steeds een aantal van dezelfde dingen die ik als tiener al deed en mijn tolerantie is misschien in sommige opzichten gegroeid, maar zeker niet in alles."Wat is je favoriete ding aan voor de camera staan? En aan erachter staan?
"Meestal dezelfde redenen. Ik geniet echt van het creatieve proces van beide kanten. Uiteraard stap ik als model op een later tijdstip in en breng ik de visie van de fotograaf en zijn team tot leven. En dat voelt bevrijdend en inspirerend. Als fotograaf, is het heel vaak je eigen visie die tot leven wordt gebracht en dat kan zowel ontmoedigend als spannend zijn."Beeld: Vogue Spain
Bron: Grazia Daily
Deel dit artikel
Back to top