Fashion

Ray-Ban zonnebrillen: klassiekers

Ray-Ban is wereldberoemd  als voorloper en producent van iconische zonnebrillen. De zonnebrillen die Ray-Ban maakt zijn klassiekers geworden en veel andere merken inspireren hun eyewear op de zonnebrillen van Ray-Ban. Ken jij alle musthave zonnebrillen van Ray-Ban?
 
Aviator
 
De Ray-Ban 3025 Aviator is het meest beroemde model van Ray-Ban. Deze klassieke pilotenbril werd in de jaren ’30 ontwikkeld en is wereldwijd uitgegroeid tot de meest succesvolle zonnebril ooit. De Ray-Ban Aviator zie je niet alleen in het dagelijkse straatbeeld, ook artiesten en filmsterren zoals Brad Pitt en Beyonce worden vaak gespot met dit icoon. De Aviator is een tijdloos model en komt elke mode-seizoen weer van pas. Zelfs 80 jaar na dato is de Aviator weer het populairste model, de Aviators met de spiegelende mirror glazen zijn dé trend van deze zomer. Deze mirror collection van Ray-Ban is verkrijgbaar in 3 kleuren. De Outdoorsman II met bruine gradiënt glazen is ook een topper onder de Aviators aangezien deze zonnebril net een andere look heeft dan de klassieke versie.
De Aviator is te koop via onder andere Eyewear.nl.

Wayfarer
De Wayfarer kun je in 3 verschillende modellen kopen. De 3 de modellen Wayfarer zonnebrillen: de Ray-Ban classic Wayfarer, de Ray-Ban New Wayfarer en de Wayfarer is zelfs in een opvouwbare variant verkrijgbaar: de Folding Wayfarer ideaal voor op reis en festivals! De Wayfarer bril werd geïntroduceerd in 1956 en het verwerken van plastic was uniek, omdat metalen frames standaard waren. Wayfarer zonnebrillen waren zeer populair in de jaren ’50 en ’60. Daarna kende de verkoop van deze bril een dieptepunt maar door het plaatsen van de brillen in verschillende films en televisieseries, waaronder natuurlijk de Blues Brothers, Miami Vice, Moonlighting en andere films werd deze bril een bestseller De bril werd gedragen door verschillende celebrities als Jack Nicholson, Anna Wintour en Madonna.

 
In 2001 werd een nieuwe versie van de zonnebril door Ray-Ban geïntroduceerd. Voor dit model heeft Ray-Ban ander materiaal gebruikt waardoor de zonnebril bijvoorbeeld beter in je haar blijft zitten en de glazen van dit model staan iets schuiner waardoor je minder last hebt van de zon aan de zijkanten. Bij dit nieuwe model werd de gebruiksvriendelijkheid dus flink verbeterd.
 
De Ray-Ban Wayfarer is een uni-sex zonnebril en kan door zowel mannen als vrouwen gedragen worden. 
De Wayfarer is te koop via onder andere Eyewear.nl.
 
Clubmaster
 
De Ray-Ban 3016 Clubmaster is een variant op de Wayfarer. Dit vintagemodel is tijdloos en toch heel erg draagbaar. Door de opvallende gouden details is de Clubmaster een echte eye catcher. De Clubmaster geeft je een krachtig uiterlijk dankzij het unieke ontwerp met afgeronde glazen en rechte pootjes. De Ray-Ban Clubmaster werd in de jaren ’50 en ’60 door 50% van de brildragers gekocht.

De Clubmaster is te koop via onder andere Eyewear.nl.
 
Cats 5000
 
De Ray-Ban Cats 5000 is een moderne variant van de Cats zonnebril, maar met spiegelende glazen. Net als de Aviator is de Cats 5000 helemaal hip deze zomer.
De Cats is te koop via onder andere Eyewear.nl.
Deel dit artikel
Back to top