Fashion

VIDEO: Rihanna's tweede collectie voor River Island

Rihanna geeft vandaag via een behind the scenes video een sneak preview op haar tweede collectie voor River Island. Volgens haar mede-ontwerper, Adam Selman, is haar herfst / winter 2013-2014 collectie ambitieuzer dan ooit tevoren.
 
"We hadden deze keer veel meer plezier," vertelt Adam. "De eerste collectie was veel zuiverder, we zochten toen items die ontbraken in Rihanna's kast. Ditmaal is er meer een concept, ik kan er niet teveel over zeggen, maar we reizen veel en beleven veel van de wereld en dit heeft ons zeker geïnspireerd. Het idee van sportuniformen en mannelijk versus vrouwelijk is iets wat we van vorig seizoen hebben terug laten komen. Er lag veel druk op ons debuut, deze keer voelde het meer ontspannen."

rihanna collectie herfst winter autumn fall 2013 river island kleding items winkel look outfit interview video

Uitdaging
Het ontwerpen van de wintercollectie bracht een nieuwe uitdaging voor het duo mee. Ze groeiden beiden op in zonnige oorden (zij in Barbados en hij in Californië) en ze kleden zich hier ook beiden naar. Adam: "De manier waarop ik de winterstijl benader is door laagjes zomerkleren te dragen en Rihanna doet hetzelfde. Maar er zitten ook jassen en sweatshirts in de collectie - die items waren erg belangrijk, het is een beetje meer verfijnd."

Party dresses
Rihanna houdt van goede feestjurken en ze heeft er dan ook een aantal voor haar klanten gemaakt. Adam: "Ze houdt van uitgaan, dat is haar ding. Ze wilde heel graag jurken maken waar meisjes rond de kerstdagen in willen feesten. De pasvorm en het silhouet is erg belangrijk voor haar,  ze weet natuurlijk waar ze het over heeft." 

De Rihanna collectie ligt op 12 september in de winkels. Bekijk de video hieronder:

Deel dit artikel
Back to top