Fashion

Alexa Chung over copycats, Gisele & naakt poseren

We love Alexa Chung! En jij vast ook. Daarom willen we je de mooiste quotes uit een interview dat het model slash presentatrice slash stijlicoon aan The Times gaf niet onthouden. Alexa vertelt over de donkere kant van modellenwerk, copycats en Gisele Bündchen’s haar: 
 
Over copycats:
“Ik deed de televisie aan en zag iemand in een jurk met Peter Pan-kraagje, loafers en een bob. Ik kan die look niet claimen, toch? Het is eigenlijk mijn droom. Weet je hoe blij ik ben dat iedereen er precies zo uit ziet als ik wil? Ik wil niet dat mijn mening en mijn leven erdoor verandert. Een paar jaar geleden zou ik gedacht hebben: ‘O, dat kan ik niet meer doen: ik trek die jurk uit.’ Maar toen bedacht ik me dat ik het leuk vind wanneer mensen een uniform hebben. Ik vind het leuk dat je weet wat Patti Smith gaat aantrekken.”

 
Over de beginjaren van haar modellencarrière:
“Ik heb nooit om advies van mijn ouders gevraagd tijdens die periode en het voelde alsof ik hen niet wilde vertellen wat er precies gebeurde - wanneer ik met de trein naar Londen ging en mij gevraagd werd bepaalde dingen te doen. I already knew it was wrong. Dus wanneer er een casting was in de flat van een enge man in Ilford die me vroeg mijn kleren uit te trekken en ik dat deed, dan vertelde ik het mijn moeder niet omdat ik wist dat het fout was.”
 
Over eigen baas zijn:
“Nadat ik jaren als model had gewerkt waarbij mij werd opgelegd wat ik moest doen en er amper tegen me gepraat werd, vind ik het fijn dat mijn mening nu door bepaalde merken en bedrijven gewaardeerd wordt.”

 
Over haar Chinese afkomst:
“Ik herinner me dat ik mijn opa vroeg of hij me Chinees wilde leren, maar hij vond dat hij nu in Engeland woonde. Toen ik laatst op het Met Ball was kwam Pixie Geldof naar me toe met een Chinese man en hij zei: ‘Alexa, we missen je echt in China.’ Pixie moest heel hard lachen... Ik denk omdat we daar nooit bij stil staan.”
 
Over naakt poseren:
“Ik ken een paar Page 3 modellen (modellen die naakt poseren op pagina 3 van tabloid The Sun, red.) en zij kijken lachend naar hun bankrekening. Nu wonen ze in LA en doen ze wat ze leuk vinden. Ik weet het niet. Ik denk dat iedereen dat voor zichzelf moet beslissen. Ik zou me niet prettig voelen om dat te doen, maar zij wel en dat is prima.”

 
Over het haar van Gisele Bündchen:
“I’m sure that’s everyone’s dream. She has that really sun-kissed look.”


Beeld: Instagram Alexa Chung
Deel dit artikel
Back to top