Fashion

Marloes Horst over Terry Richardson & VS Angels

De 24-jarige Marloes Horst heeft al een aardig CV opgebouwd. Zo stond de Dutchie onder andere in Vogue, ELLE en Harper’s Bazaar, werd ze op de foto gezet voor Kenzo, Valentino en Victoria’s Secret én stond ze als babe op de Pirelli kalender. 
 
In 2008 maakte Marloes haar debuut op de catwalk met een show voor Prada  - vijf jaar later woont ze in New York en vliegt ze de hele wereld over voor modellenklussen. Aan WWD vertelt Marloes over het begin van haar carrière, zwangere Victoria’s Secret Angels en Terry Richardson. 
 
Hoe ben je met modellenwerk begonnen?
“Mijn beste vriendin wilde altijd al model zijn. En ik kom uit het kleinste plaatsje ter wereld. We wisten niet wat Vogue was. Maar ik denk dat iedereen fantaseert over model-zijn, en zij was er helemaal door geobsedeerd. Toen we vijftien jaar oud waren wilde ze het niet in haar eentje doen, dus stuurden we allebei onze foto’s in. Ik kreeg reacties en zij niet.”

Marloes in ELLE US
 
Welke opdracht zie jij als je grote doorbraak?
“Ik denk dat het eerste grote ding dat ik deed het Valentino parfum was, samen met Siri Tollerød en Erin Heatherton. Ik was pas net begonnen en wist niet wat ik deed. Het was een commercial en Siri had de grootste rol.”
 
Waar was de shoot?
“Parijs. En weet je, wanneer je grote shoots doet krijg je de beste hotels en vlieg je business class. It was such a big deal for me. Ik kwam bij het hotel aan en het was zo mooi en luxeus, en daar was ik, een klein meisje dat er niet bij hoorde.”
 
Wanneer begon je je meer op je gemak te voelen?
“Toen ik naar New York ging. Ik begon in Londen en Parijs, maar ik paste niet goed bij Parijs, zeker niet toen ik begon. Het ging heel erg om die Russische, harde look. Ik  kreeg hele negatieve feedback. Ik dacht: ‘Wat doe ik hier? Misschien is dit niets voor mij.’ Toen kwam ik naar New York en ben ik opnieuw begonnen. Hier in New York wonen mensen van over de hele wereld, dus je bent geen outsider. In Parijs ben je het meisje dat geen Frans spreekt.”

Marloes Horst interview WWD Terry Richardson Vogue Victoria's Secret Kenzo Valentino
Marloes op de cover van Vogue Australia
 
Wat waren je eerste opdrachten in New York?
“Ik schoot als snel met Terry Richardson, en ik moet zeggen dat hij mij geholpen heeft om hier naam te maken. Hij is erg goed voor me geweest.”
 
Hoe heb je hem ontmoet?
“Ik ging naar een casting, waar je een korte instructie krijgt, zo van: ‘Dit is hoe hij is en wees voorbereid.’ Ik bleef er twee uur. We kletsen en dronken thee - het was zo comfortabel. Het was zo’n uitnodigende plek. Ik had een beeld van hem gevormd door de manier waarop hij tijdens de shoot is, wanneer de muziek hard aanstaat en hij veel energie heeft. Maar tijdens de casting was hij heel chill.”
 
Hoe vind je de balans tussen commerciële en editorial opdrachten?
“I’m living the dream. Als ik alleen editorial doe, betaalt het niet. Ik bedoel, je krijgt er mooie foto's door. De editorial girls moeten al deze editorials doen in de hoop er een parfumcampagne uit te slepen. Dat is de enige manier om te overleven. Ik heb veel geluk dat ik allebei kan doen en ik me geen zorgen over geld hoef te maken.”

Marloes voor Victoria's Secret Pink
 
Hoe lang shoot je al voor Victoria’s Secret?
“Het is een knipperlichtrelatie. Vijf jaar geleden begon ik met shooten voor Pink, daarna besloten ze me naar de hoofdlijn te verplaatsen. Je moet weten wanneer je er bij past. Ze hebben hun groep Angels... Het is erg moeilijk om onderdeel van die gesloten groep te worden.”
 
Ben je weleens gevraagd om Angel te worden?
“Ja, zeker toen iedereen zwanger werd. Maar ze gaan allemaal zo snel weer aan het werk! Dat is het probleem. Ze hadden wat langer dik moeten blijven. Maar daar zijn ze te slim voor.”


Bron: WWD
Deel dit artikel
Back to top