Fashion

Zara, H&M, Primark & Tommy tekenen akkoord

Dat de goedkopere kledingketens zo goedkoop kunnen zijn, komt voornamelijk doordat de kleding wordt gemaakt onder slechte werkomstandigheden. Deze kleding wordt vooral in Bangladesh geproduceerd, de plek waar vooral Primark en H&M veel kleding laten maken. Na het instorten van een enorme kledingfabriek vorige maand, wordt er nu echt wat aan gedaan. 

H&M, Primark

, Zara, Tommy Hilfiger en Calvin Klein hebben al een akkoord getekend voor een intitiatief van vakbonden om de arbeidsomstandigheden in Bangladesh te verbeteren. 

'H&M is het belangrijkst'
Het tekenen door vooral H&M was erg belangrijk volgens Scott Nova, directeur van Worker Rights Consortium: "H&M's beslissing om te tekenen is cruciaal. Ze zijn de grootste kledingproducers in Bangladesh, ze produceren zelfs meer dan Wal-Mart. Dit akkoord is precies wat nodig was om eindelijk een einde aan deze rampen te maken, waardoor al zoveel mensen overleden zijn. Het is een bindend akkoord dat zegt dat de bedrijven echt stappen moeten ondernemen om de levens van hun werknemers te beschermen."

In Bangladesh werken zo'n 3,6 miljoen mensen in de kledingindustrie. 

bangladesh zara primark H&M akkoord

Lookbook Zara April 2013

Deel dit artikel
Back to top