Fashion

Interview: Rita Ora over stijliconen & foute outfits

Rita Ora staat niet alleen bekend om haar muziek, maar ook om haar stijl. Deze Britse gaat altijd fashionable én opvallend over straat en en is voor velen een grote inspiratiebron. Aan MTV UK vertelt ze meer over Britse mode, haar eigen stijliconen en foute outfits.
 
Wat vind je zo interessant aan Britse mode?
“Britse mode heeft een verhaal, het heeft een geschiedenis en het gaat over onze cultuur. Of we nu vibrant als Henry Holland en JW Anderson of a bit quirky zoals Vivienne (Westwood, red.) zijn, stijl is een fantastische manier om het Groot-Brittanië van vandaag te laten zien. Groot-Brittannië heeft een eigen identiteit en ik weet dat andere landen veel naar Groot-Brittannië kijken voor inspiratie.”
 
Omdat je een artiest bent, is mode erg belangrijk voor je. Heb je je altijd gekleed zoals je dat nu doet?
“Yes, but obviously on a cheaper scale! Toen ik opgroeide had ik niet de luxe van toegang tot al deze fantastische ontwerpers, dus ik maakte veel looks door vintage met nieuwe kleding te combineren, the occasional piece of designer en wat high street.”

Rita Ora interview stijl stijlicoon mode fashion style
Zijn er kledingstukken van toen je jonger was die je nu nog steeds draagt?
“Vintage T-shirts waren altijd een favoriet van mij, ze waren goedkoop. Ik heb een heel cool Celine Dion T-shirt dat ik voor 2,50 gekocht heb en het is nog steeds het coolste T-shirt ever. I love it.”
 
Wat zijn jouw stijl tips voor deze zomer?
“Ik denk nooit te veel over een look na. Wanneer je een outfit als too much ziet, dan gaat het fout. Het is altijd goed om wat kleur aan je outfit toe te voegen. Als je geen tijd hebt om make-up op te doen doet een beetje rode lipstick of lippenbalsem veel.”

Rita Ora fashion mode stijl style
Beeld: Instagram Rita Ora
 
Welke artiesten bewonder je om hun stijl? 
“A$AP Rocky is really big right now, niet alleen wat muziek betreft maar ook door zijn stijl. En ik heb altijd van mijn iconen gehouden, ik zit nog steeds in een Brigitte-Bardot-en-Marilyn-Monroe-gemixt-met-Madonna fase.”
 
En heeft er ook iemand een vreemde stijl?
“Ik kijk altijd naar mezelf. Natuurlijk zijn er outfits waar ik spijt van heb. Ik ga je niet vertellen welke... Maar ik denk echt dat dat is wat mode cool maakt, ik denk niet dat er fouten in mode bestaan, ik denk alleen dat mensen je misschien soms niet begrijpen.”

Bron: MTV UK
Deel dit artikel
Back to top