Fashion

Interview: Style Rookie Tavi Gevinson over haar succes

Toen Tavi Gevinson op 11-jarige leeftijd haar blog The Style Rookie begon, had ze nooit gedacht dat het zo’n succes zou worden. Met haar liefde voor mode en passie voor schrijven werd ze in no time bekend. Tavi zat front row tijdens fashion week, schreef voor Harper’s Bazaar en was muse voor de Rodarte x Target collectie. 
 
Nu is Tavi 16 jaar oud en hoofdredactrice van Rookie, een online tijdschrift voor meiden. Samen met meer dan veertig schrijvers maakt ze de onafhankelijke website vol persoonlijke artikelen, mode, kunst en cultuur. Ad Week sprak het talent in haar ouderlijk huis in Illinois.
 
Lady Gaga noemde je “the future of journalism.” Hoe voelt het om dat gewicht op je schouders te moeten dragen?
“Ik weet het niet. Angst is soort van mijn comfort zone als het om dit soort dingen gaat, maar niet op een slechte manier. Ik probeer me steeds te herinneren dat ik niet te comfortabel moet worden. [...] Toen ik hoorde wat Lady Gaga gezegd had, dacht ik: ‘Dat was erg aardig van haar!’ Maar ze is geen journalist, begrijp je wat ik bedoel? [...] Als het volgende ding dat ik ga doen niet het vervullen van de rol van ‘the future of journalism’ is, dan zal het waarschijnlijk iets zijn dat me het gelukkigst maakt, en dat is genoeg voor mij.”
 
Het is interessant om te zien hoe je  ondanks al je succes een betrekkelijk normaal leven hebt en met je familie in de suburbs van Chicago leeft. Hoe combineer je deze twee werelden?
“It’s definitely a balancing act. [...] In het begin was het niet makkelijk - ik herinner dat ik erg verdrietig was toen ik na mijn eerste fashion week naar huis ging omdat ik voelde: ‘O, ik ga terug naar middle school en al die mensen die me niet begrijpen en mijn outfits belachelijk maken.’ Nu doe ik high school en heb ik hele leuke vrienden en meer om naar uit te kijken wanneer ik thuis kom.”

Gavi Tevinson stijl blogger blog mode Style Rookie interview
Beeld: Instagram Tavi Gevinson
 
De meeste mensen kijken terug op middle school als een awkward periode in hun leven. En jij hebt die hele periode op een blog gedocumenteerd. Voelt het vreemd dat al die persoonlijke momenten voor iedereen op het internet te lezen zijn?
“Het is niet zo vreemd, omdat ik nooit het gevoel heb gehad dat het privé was. [...] Er zijn zeker momenten waarop ik om 3 uur ‘s nachts door oude posts ga en dingen van mijn Tumblr verwijder. Ik heb niet veel van mijn blog verwijderd. [...] Het is deel van mijn persoonlijke - forgive me for sounding pretentious - evolutie. Ik denk dat wanneer je van dat pad afstapt, yeah, dat je je zult schamen. Maar dat betekent dat je veranderd bent en, hopelijk, gegroeid. Het brengt me geen geluk en niet genoeg comfort om te veel stil te staan bij dingen die ik gezegd, geschreven, gemaakt of gedragen heb in het verleden.”
 
Wat denk je dat de toekomst voor Rookie brengt?
“Ik wil in totaal vier jaarboeken (jaarlijkse best-of-Rookie compilaties in print) uitbrengen, zodat er voor ieder jaar van high school één is. [...] Als ik ga studeren en mijn eigen weg ga, zal Rookie in goede handen zijn. Het zou niet oké zijn om weg te gaan wanneer dat niet zo zou zijn. Maar ik denk niet dat ik ooit helemaal bij Rookie weg zal gaan.”
Deel dit artikel
Back to top