Beauty

Leighton Meester over beauty

Leighton Meester vertelt ons over schoonheid, haar beauty iconen en rode loper make-up. Haar schoonheidsfilosofie is simpel: "Schoonheid komt vooral van binnenuit. Niet op de cliché manier om te zeggen dat je een goed en leuke persoon moet zijn om mooi te zijn, wat ik zelf eigenlijk wel vind. Maar ik denk dat het vooral belangrijk is om gezond en actief zijn omdat je dit terugziet in je uiterlijk."

Haar aanpak om er goed uit te zien bestaat voornamelijk uit huidverzorging. "Ik zorg heel goed voor mijn huid, ik verwijder altijd mijn make-up. En ik draag heel weinig make-up, of zelfs geen, vooral op mijn vrije dagen," zegt ze. "Als ik goed eet en mijn huid bescherm tegen de zon, zie ik er altijd een stuk beter uit."



Zonder make-up
Leighton wordt, in tegenstelling tot andere beroemde vrouwen, vaak gespot zonder make-up op. "Toen ik ouder werd, ging ik dagelijks naar audities en begon ik met het dragen van make-up," zegt ze. "Hoe meer je het draagt, hoe meer je denkt dat je het nodig hebt. Ik droeg steeds meer en ik herkende mijn eigen gezicht op een gegeven moment niet meer zonder. Als ik elke dag make-up moet dragen, wordt het juist niet glamourous. Dus ik besloot om minder te dragen en te accepteren hoe ik er uit zie zonder die laag make-up. " Leighton's inspiratie is de prachtige Drew Barrymore, die ook voorstander is van een natuurlijke uitstraling: "Ik houd van haar veranderingen in kapsels, ze ziet er altijd een soort van perfect uit."



Rode loper
Als het om de rode loper gaat, zet ze haar natuurlijke schoonheid filosofie aan de kant. "Ik ben dol op experimenteren met haar en make-up voor de rode loper," vertelt ze. "Dan ben ik echt opgewonden om mijn make-up en mijn haar te laten doen en een totaalplaatje samen te stellen. Het probleem is alleen dat als ik probeer mijn eigen haar en make-up te doen, het nooit wordt zoals ik wil. Ik vind het dan ook heel fijn om voor dat soort events in mijn haar stylist en visagist te vertrouwen en ze te laten experimenteren."

Bron: Glamour.com
Beeld: Marie Claire UK

Deel dit artikel
Back to top