Fashion

Anna Wintour's nieuwe baan

Er deden geruchten de ronde dat Anna Wintour Vogue zou verlaten voor een nieuwe baan. En we horen het iedereen al denken: heeft Anna niet al the best job ever? Haar autoriteit bij Vogue is alom bekend, dus wat kan er nog beter zijn dan haar huidige baan? Maar jawel, ook Anna zoekt nieuwe uitdagingen en die heeft ze gevonden...
 
Condé Nast, uitgever van Vogue, heeft haar benoemd tot artistiek directeur van het bedrijf. Wintour zal nog steeds de hoofdredacteur van Vogue en Teen Vogue blijven, maar ze heeft wel een flinke promotie gekregen. Ze neemt hiermee een aantal verantwoordelijkheden over van de voorzitter en CEO van Condé Nast. Volgens The New York Times zal het mode icoon advies gaan geven aan redacteuren van de andere tijdschriften van het bedrijf, de merken uitbreiden op nieuwe platformen, nieuw talent opsporen en de esthetiek versterken.
 
Volleerd zakenvrouw
Condé Nast heeft de baan voor haar gecreëerd om het bedrijfsprofiel te versterken: "Anna is een icoon in de modewereld, het bedrijfsleven en de kunstwereld. Ze heeft een vooruitziende blik en de wijsheid om de grote tendensen van onze samenleving te beïnvloeden en ze wordt wereldwijd gerespecteerd als een volleerd zakenvrouw." Anna zelf is ook enthousiast: "Het voelt bijna als een eenpersoons adviesbureau. Ik adviseer allerlei mensen en ik zie dit echt als een verlengstuk van wat ik al doe, maar op een grotere schaal." 

anna wintour

Coverbeeld: Mario Testino voor Wall Street Journal
Deel dit artikel
Back to top