Fashion

Diary: 100% Brugge stedentrip

Naast dat moderedacteuren heel veel schrijven en research doen, hebben zij het ook druk met het bezoeken van persevents. Dit kunnen lunches, diners, cocktailparty's, maar ook persreizen zijn. Mo'Media nam ons vorige week twee hele dagen mee naar Brugge ter ere van de nieuwste stedengids: 100% Brugge!

100% Brugge
Mo'Media heeft een nieuwe stad op de stedentripkaart gezet, namelijk Brugge, de hoofdstad van het Belgische West-Vlaanderen. Met de charmante hofjes, middeleeuwse kerkjes, culturele musea, knusse cafés en minder bekende shopadresjes heeft de historische kunststad Brugge genoeg te bieden en dus werd er een 100% Brugge gids ontwikkeld. Auteur Ann Welvaert, een Bruggeling in hart en nieren, zet haar favoriete bezienswaardigheden en de hipste shop-, eet- en drinkadressen op een rij en met behulp van drie wandelingen ontdek je de stad in no-time! De nieuwe stedengids 100% Brugge is vanaf deze week verkrijgbaar voor €10,95 in alle boekenwinkels of online via de 100% Travel website.

Stedentrip
Brugge is een stad voor de bourgondische fashionista's onder ons. Chocolatiers, koekenbakkerijen, Vlaamse frites en voor de liefhebbers, Belgisch bier! Ook voor een flinke dosis cultuur, kunst en fashion zit je in deze historische stad goed. Binnenkort delen we met jullie de beste shopadresjes, maar eerst de photo diary van de tweedaagse citytrip!Fashionscene's Daphne ontving als één van de eersten de nieuwe 100% Brugge gids en kon zich alvast inlezen voor de stedentrip. Lang leve de voorpret!In het gezelschap van drie andere journalisten en Mo'Media zelf, werd Daphne na de treinreis door een taxi afgezet bij Grand Hotel Casselbergh om alvast in te checken en onze spullen te droppen.De zithoek van het viersterrenhotel. Zegt genoeg of niet?Na de lange treinreis gingen we lunchen bij Books & Brunch, waar je heerlijk kunt lunchen onder het genot van een goed boek......en dit zijn onze persoonlijke favorieten! Bijzonder detail: je bent niet verplicht te consumeren. Je mag hier dus gratis lezen én gebruikmaken van WIFI. Dat het nog  bestaat!Zelfs op de toilet zul je je niet vervelen...Prachtig plaatje of niet? Fun fact: De grachten worden hier reien genoemd.Het stikt hier van de koekenbakkerijen. Juliette (zie afbeelding) heeft de lekkerste kletskoppen en speculaaskoeken!En natuurlijk moest er wat lekkers voor thuis worden meegenomen.Dol op chocola? Dan zul jij je in Brugge helemaal thuis voelen. The Chocolate Line is één van de 52 chocolatiers(!) in Brugge.The Chocolate Line maakt voor de bonbons de gekste combinaties met chocola en ze smaken vreemdgenoeg nog superlekker ook!Halverwege de Steenstraat, een bekende shoppingstraat, vind je deze prachtige kathedraal: de Sint-Salvatorskerk.'s Avonds dineerden we in het chique restaurant Pergola Kaffee.Let the sun shine! Een mooi plaatje van dit plein: De Burg.Dag 2 lunchten we bij Lieven, een sfeervol restaurant in een prachtige pand.De kabeljauwfilet is een plaatje om te zien en nog lekkerder om te proeven!En als je de wandelingen uit 100% Brugge volgt dan kom je dit soort prachtige hofjes tegen!Het vroor in Brugge en dus warmden we onszelf na de rondleiding in het oudste café van Brugge, café Vlissinghe (1515) op met een Cécémel....en warme appeltaart. Betrapt!

Houd Fashionscene in de gaten voor een report van de beste shopadresjes in Brugge!


Technische gegevens:
Titel: 100% Brugge
Auteur: Ann Welvaert
ISBN: 978-90-5767-609-3
Prijs: € 10,95

Kun je niet wachten en wil je de 100% Brugge gids direct online bestellen? Dat kan via de 100% Travel website!
Deel dit artikel
Back to top