Fashion

Blogger in rolstoel overal front row

Op papier is de 23-jarige Jillian Mercado van het blog Manufactured1987.com een zeer ambitieuse blogger en is ze bereid om een heleboel stijlen te dragen en te combineren. Maar toch onderscheidt ze zich van andere bloggers doordat ze gebonden is aan haar rolstoel. Sinds het begin van New York Fashion week mag ze zelfs op de eerste rij zitten!

Jillian is geboren en getogen in de Upper West Side van Manhattan en ze is op jonge leeftijd door een spierziekte terecht gekomen in een rolstoel. Maar de ziekte heeft haar liefde en interesse voor fashion niet minder gemaakt: "My passion is equal to yours—I just come with a chair that moves". Jillian is onlangs afgestudeerd aan Fashion Institute of Technology en bezoekt regelmatig grote evenementen zoals New York Fashion Week. 

Fashion Week
Jillian werkt al jaren als vrijwilliger bij NYFW en sinds kort mag ze front row zitten waar normaal gesproken alleen celebrities en hoofdredacteuren zitten. Er zijn genoeg mensen die zich afvragen waarom ze op front row zit: "They realize that they have nowhere to put me, so they just walk away and give me a fake smile.”

Mode wereld
Ondanks alle moeilijkheden, krijgt Jillian veel steun uit de modewereld. "Ik waardeer mensen die naar me toekomen en vertellen hoe verfrissend ik ben,  ik ben dan sprakeloos en weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Dan begin ik te giechelen en zeg 'thank you a lot'."

 
 
Deel dit artikel
Back to top