Fashion

Antwerpen: modeadresjes & shoptips

Vorige maand ging Fashionscene op een fashion & culture trip naar Antwerpen, mogelijk gemaakt door TravelBird. Na een diary over de 2-daagse trip in Antwerpen, komen hier, zoals beloofd, de shoptips en modespots in Antwerpen.

De eerste dag van de Antwerpen stedentrip werden we al gelijk verwend met een tour door de modewijk van Antwerpen. Deze tour werd gegeven door Sabine Lefever, de schrijfster van het 100% Antwerpen boekje van Mo'Media. Wij halen voor jullie de krenten uit de pap en noemen de belangrijkste weetjes van de modetour!Antwerpen viert al 30 jaar haar titel als modestad, op gang getrokken door het succes van de Zes Antwerpen (Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs en Marina Yee), gevolgd door generaties van ontwerpers die internationaal naam maakten en door een groeiende professionalisering en internationalisering van de modeafdeling van de Antwerpse Academie.

MoMU
MoMU, het modemuseum, is het hart van de modewijk en een 'thuis' voor mode; een plek waar ontwerpers worden gearchiveerd. In september vierde MoMU het tienjarig bestaan en daarbij twintig grote thema- en ontwerpersexposities. Bezoek het nu het nog kan, want de plek van het MoMU is niet zeker!
Adres: Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen, België.Nationalestraat
Nationalestraat vormt de verbinding tussen het historische centrum en 't Zuid. Eind 19e eeuw werd Nationalestraat verbreed naar het voorbeeld van Parijs en doken er nieuwe winkels op. Nu is het de straat van de ontwerpers en de winkels met ontwerperlabels.

Het modepaleis - Dries van Noten
Dries van Noten, een van de Zes van Antwerpen, heeft al bijna 25 jaar een winkel in dit bijzondere pand. Dries Van Noten ontwerpt heel vrouwelijke kleding, met veel aandacht voor prints. De ontwerper heeft het gebouw destijds helemaal laten renoveren met respect voor de architectuur en het is een echte eyecatcher.De Meir

De Meir is de bekendste winkelstraat in Antwerpen. Hier zitten de grote, traditionele ketens zoals Zara, H&M, New Yorker, New Look en Urban Outfitters.

Kammenstraat
De Kammenstraat ligt na het einde van de Meir en heeft zich de laatste decennia ontwikkeld tot een winkelstraat met een eigen(zinnig) karakter. Meer alternatief, underground, edgy. Hier zitten dan ook de meer hippe en jongere merken, zoals Fish &Chips.Schuttershofstraat
Elke straat heeft zo zijn eigen karakter, wat winkels betreft Nationalestraat de ontwerpers, Kammenstraat voor hipsters, en de Schuttershofstraat is de straat van de grote luxemerken. Je vindt hier winkels van Jimmy Choo, Hermès, Burberry, Paul Smith, Louis Vuitton en Delvaux, een Belgische lederwarenmerk en tevens de oudste lederwarenfabrikant ter wereld.Stadsfeestzaal

De Stadsfeestzaal dateert uit 1908 en was oorspronkelijk een feestzaal, een plek waar partijen georganiseerd werden en waar je kon dansen op een oude parket. Het was een beschermd monument, maar in 2000 brandde het af en bleef er amper iets van over. Het neoclassicistische gebouw werd terug opgebouwd naar het oorspronkelijke ontwerp en is nu een luxueus shoppingcenter dat de verbinding maakt tussen de Meir en Hopland. Adres: Meir 78, 2000 Antwerpen, België.

Heb je door dit artikel helemaal zin gekregen om de stad Antwerpen te bezoeken? Neem eens een kijkje op TravelBird en check de stedentrip-pagina.

TravelBird is een website met de scherpste vakantie-aanbiedingen en iedere dag nieuwe acties. Bij TravelBird kun je terecht voor spotgoedkope zonvakanties of uitjes, maar ook stedentrips voor een prikkie naar bijvoorbeeld Londen, Parijs, Berlijn, Praag of Antwerpen!
Deel dit artikel
Back to top