Fashion

Diary: fashion & culture reis naar Antwerpen

Naast dat moderedacteuren heel veel schrijven en research doen, hebben zij het ook druk met het bezoeken van persevents. Dit kunnen lunches, diners, cocktailparty's, maar ook persreizen zijn. TravelBird nam ons vorige week twee hele dagen mee naar modestad Antwerpen!

TravelBird is een website met de scherpste vakantie-aanbiedingen en iedere dag nieuwe acties. Bij TravelBird kun je terecht voor spotgoedkope zonvakanties of uitjes, maar ook stedentrips voor een prikkie naar bijvoorbeeld Londen, Parijs, Berlijn of Praag. Wij werden door TravelBird uitgenodigd om het historische en tegelijkertijd hippe Antwerpen te verkennen.

Het thema 'fashion & culture' van de persreis klonk ons als muziek in de oren. Samen met drie andere redacteuren/eigenaren van modewebsites, Annic(ILFN), Joyce(Just Like Sushi) en Esmée (Fashion Fever), ontdekten we alle ins & outs van Antwerpen. Hoogtepunten waren een tour door de Modewijk, een bezoek aan het ModeMuseum en een tour door het historisch centrum. Maar er werd ook geshopt en heerlijk gelucht en gedineerd in typisch Antwerpse restaurantjes!

Bekijk hieronder de diary van de Antwerpen stedentrip en houd Fashionscene in de gaten voor de beste shoptips en modespots!We zijn er! Met de Thalys ben je slechts 1 uur en 15 minuten onderweg vanuit Amsterdam Centraal.Wat is het toch een indrukwekkend station...We doen alles met de tram, die in Antwerpen ook ondergronds gaat. Is deze niet schattig?We verblijven in het sfeervolle Plaza Hotel Antwerpen en kijk wat een enorme kamer!

Met deze perskaart mogen we alle bezienswaardigheden en musea in! Hadden we maar meer tijd om alles te bekijken....Lunchtijd! En dat deden we bij Brasserie Mint in de Modewijk.Fashionscene's Daphne koos 'Het VIP geitje uit de Parma'... mmm!


Op deze prachtige foto hadden we uitzicht tijdens het nuttigen van onze lunch...Tijd voor de tour door de Modewijk mede mogelijk gemaakt door Mo'MediaDe tour werd gegeven door Sabine Lefever, de schrijfster van het 100% Antwerpen boekje van Mo'Media.Midden in de winkelstraat de Meir vind je de Stadsfeestzaal, wat nu een shoppingmall is.De Stadsfeestzaal is gerestaureerd naar het oorspronkelijke interieur. All that gold...De tour door de Modewijk eindigde bij het ModeMuseum, waar we ook nog een bezoekje aan brachten!Op dit moment is er een tentoonstelling over Madame Grès, de Franse coutourier bekend om haar befaamde plisseer- en drapeertechnieken.Madame Grès herleidde een baan stof van 280cm breedte tot wel 7 cm! Ongelofelijk hè?Deze jurk van Jean-Paul Gaultier is een eerbetoon aan Madame Grès.'s Avonds dineerden we bij één van de bekendste restaurants van Antwerpen: Appelmans!Heerlijke coquilles met limoenmousse als voorgerecht...Terug in het hotel namen we nog een afzakkertje in de vorm van een knalblauwe tropische cocktail...De volgende ochtend was het tijd voor de tour door het historisch centrum, mogelijk gemaakt door Toerisme Vlaanderen. We kregen een geweldige rondleiding van de enthousiaste Sofie Korres!Het stadshuis van Antwerpen op de Grote Markt.De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal steekt overal bovenuit. Wist je dat het de grootste kathedraal is van Nederland en België bij elkaar?Kerst in Antwerpen!Alweer lunchtijd! Dit keer deden we dat in Caffé Noir.Het werd alweer(verslaafd?) parmaham op een heerlijke waldkornbol...Orginele houten roltrappen naar de voetgangerstunnel onder de Schelde door.Nog even een laatste borrel bij Het Elfde Gebod, een café achter de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.En op de valreep op het station nog even een Belgische wafel als afsluiter van een geweldige perstrip verzorgd door TravelBird!
Deel dit artikel
Back to top