Fashion

Kate Moss: 'Ik had een zenuwinzinking op mijn 17e'

Kate Moss kennen we als de licht onstuimige 'heroin chic' partygirl, maar immer -al bijna 25 jaar lang!- succesvol supermodel. Ex-vriendje Johnny Depp vertelde haar ooit 'never complain, never explain', maar in de nieuwste Vanity Fair doet Kate een boekje open en vertelt ze over haar moeilijke tijden als model.

Terwijl Kate Moss normaal zeer terughoudend is, laat ze in het interview met Vanity Fair het achterste van haar tong zien. Zo vertelt ze spijt te hebben van de topless shoot voor Calvin Klein in 1992, die ervoor zorgde dat Kate in één klap wereldberoemd werd. Kate: "Ik kreeg een zenuwinzinking toen ik 17 jaar oud was en ik moest werken met Mark Wahlberg en Herb Ritts. Het paste niet bij me, het was grens overschrijdend. Ik voelde me er slecht over en ik vond het niet leuk. Ik kon twee weken niet uit mijn bed komen. Ik dacht dat ik dood ging. De dokter gaf me Valium, maar Francesca Sorrenti zei: dat ga jij niet nemen."

Kate verklaart haar zenuwinzinking: "Het was gewoon angst. Niemand zorgt geestelijk voor je. Er is een enorme druk om te doen wat je moet doen. Ik was echt heel jong en werd door een enorme limo opgehaald om met Steven Meisel te werken. Ik haatte het, maar het moest, want het was werk."

Kate vond het vreselijk om naakt te poseren toen ze jong was: "Als ik nu een 16-jarige zie, zou het raar zijn om haar te vragen zich te ontkleden voor de camera." Ook de beroemde  halfnaakte shoot met Corinne Day voor The Face overschreed Kate's grenzen: "Ze zeiden tegen mij dat als ik het niet zou doen, ik niet meer geboekt zou worden. Dus ik sloot mijzelf op in de toilet om te huilen en er vervolgens weer uit te komen en het te doen."

Kate Moss vertelde dat ze zich veilig voelde bij Johnny Depp, met wie ze van 1994 tot 1997 een relatie had, maar dat ze na de break-up jaren en jaren heeft gehuild. "Niemand had ooit voor me gezorgd, maar hij deed dat wel een beetje. Hij vertelde me wat ik moest doen, ik vertrouwde hem en dat miste ik toen hij weg was" , vertelt Kate.



Beeld: Fanity Fair

Deel dit artikel
Back to top