Fashion

Made by me: leather beanie

Een van de fijnste trends van deze winter is toch wel de beanie: de 'oversized' muts. Vorig jaar zagen we hem al in wat neon-kleuren voorbij komen, maar nu kun je je hoofd ook met een andere kleur beanie verwarmen. Ivania van het blog Love Aesthetics bedacht, zoals altijd, weer een originele variant op de trend: een leren beanie!

leren beanie diy

Aan de slag!

Wat heb je nodig?
- een 'gewone' beanie
- een klein stukje soepel leer
- schaar
- een naaimachine of naald en draad
- een pen

leren beanie diy

1.
Teken de beanie over op het stuk leer. Zet dan de beanie op en meet hoeveel er uitsteekt aan de bovenkant. Bij Ivania was dit slechts 5 centimeter. Markeer 5 centimere aan de bovenkant van het leer. Meet vervolgens met een meetlint de beanie rondom je hoofd (bij de omslag van de beanie). Deel dit door twee en markeer dit naast de muts die je op het leer hebt getekend. Schets dan een halve cirkel tussen drie punten. Teken twee diagonale lijnen, waar de lijnen van de halve cirkel en de lijnen van de beanie samenkomen. (Even naar de afbeeldingen kijken, is misschien handiger bij deze stap).

leren beanie diy

2.
Knip het leer en maak twee sleuven op de diagonale lijnen. Probeer de beanie een paar keer, zodat de lijnen het toelaten om het stukje leer zich om te laten buigen tot beanie. Daarom is het belangrijk een soepel stukje leer te gebruiken! Je kunt het stukje leer ook wat zachter maken met wat lauw water, wacht daarna een half uur en dan is het buigbaarder.

leren beanie diy

3.
Je kunt het leer aan elkaar naaien met een naaimachine of met een goede kwaliteit garen. Naai het stukje leer aan de bovenkant en de zijkanten, maar laat de uitsparingen los, zodat er nog ruimte is.

leren beanie diy


Bron: Love Aesthetics

Deel dit artikel
Back to top