Fashion

Behind the scenes: Samsung shoot

Onlangs kon je in onze Dutch Pride rubriek een interview lezen met fashion fotograaf Marco van Rijt. Uiteraard waren wij ook bij de shoot die hij voor Samsung schoot. Bekijk hier de behind the scenes beelden!

Samsung gaat nu wel een heel bijzondere samenwerking aan, namelijk met upcoming fashionfotograaf Marco van Rijt. Samsung heeft hem gevraagd de fashionable kant van gadgets weer te geven. Van Rijt, bekend van editorial shoots van onder andere Glamcult en commercieel werk voor Kenzo en Jan Boelo, is hiermee de eerste in een serie fotografen die de nieuwste Samsung gadgets vastleggen.

Wij namen een kijkje achter de schermen!
 
We komen binnen in studio 13 terwijl de voorbereidingen al in volle gang zijn. De modellen in de haar & make-up, terwijl Marco van Rijt de gadgets nog eens goed bekijkt. “Franklin houdt straks alleen de O’table vast.” Roept hij naar zijn assistent terwijl hij naar een futuristisch vormgegeven inductiekookplaat wijst.  Wanneer hij door heeft dat we er zijn, geeft hij ons na een warm welkom uitleg over de samenwerking met Samsung. Hij vertelt dat hij ervoor heeft gekozen om de draagbaarheid van de Samsung producten weer te geven. “Gadgets zijn meer dan gebruiksvoorwerpen, het zijn accessoires. Met het beeld wil ik laten zien hoe dicht functionaliteit en mode bij elkaar liggen. Zo wordt de Galaxy Tab 2 een clutch, en oogt de NX1000 camera als een schoudertas. Ook de modieus vormgegeven O’table, een nieuwe generatie inductiekookplaat, maakt een sterk fashion statement.
 
In de tussentijd gebeurt er van alles in de studio. Het haar van model Franklin wordt afgeschoren, want dat past beter bij Marco zijn visie. Of Franklin hier zelf ook blij mee is? “Alles voor een perfecte foto!"

De shoot is nog niet gepubliceerd dus we geven hier een sneak peek!

samsung shoot

Daar zijn ze - Angela en Tessa van Ankamodels en Lydian van Human Models, klaar om de styling in te gaan!

Samsung shoot

Dankzij hair-artist Marloes heeft model Franklin weer een frisse coupe

samsung shoot

De kleding voor de shoot, met onder andere jurkjes van Marianne Vanderwilt.

samsung shoot

shoot backstage

Een tablet als clutch, de gadgets zijn de accessoires.

samsung shoot

Angela steelde de show in een jurkje van Marianne Vanderwilt

backstage shoot

Franklin weet wel hij hoe de Samsung inductiekookplaat fashionable maakt

team shoot

Het team van de dag- Jeroen Kamphorst, Lukas en Telma van Tinc, make-up artist Chantelle, fotograaf Marco en model Franklin, hair artist Marloes en assistent Humphrey...

fotoshoot samsung

Model Angela met de Samsung Galaxy S III

samsung shoot

Alle gebruikte Samsung gadgets!

behind the scenes shoot

Telma van TincPR belde met Stylist Jeroen


Lees hier het interview met fotograaf Marco van Rijt!

Deel dit artikel
Back to top