Beauty

Tips, trics en how-to video's voor ieder haartype!

Zoals er zoveel typen mensen zijn, zijn er nog veel meer typen haarsoorten. Syoss speelt daar handig op in, door voor ieder haartype de gepaste verzorging te bieden. En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Syoss heeft een aantal superhandige how-to video's waarin een haarexpert uitleg geeft!

Droogshampoo Syoss

Niet alleen de kleuren van het haar verschillen natuurlijk enorm maar ook de structuur van het haar kan verschillen. Zo hebben sommige mensen een dikke krullenbos terwijl anderen heel stijl, dun haar hebben. Er zit ook nog een verschil in de hoeveelheid haar. Wist je bijvoorbeeld dat blonde mensen zo'n 140.000 haren hebben en mensen met bruin haar gemiddeld 40.000 minder?

Begin bij de juiste shampoo
Terug naar de verzorging van je haardos. Shampoo gebruiken we natuurlijk allemaal, maar wat weet je er eigenlijk van? Wist je bijvoorbeeld dat het meest belangrijke ingrediënt in shampoo een combinatie is van sufactants die zorgen voor schuim zodat het haar gereinigd wordt zonder het haar te beschadigen? Daarbij is de pH-waarde heel belangrijk. De ideale pH-waarde is 5 tot 6. Maar een goede shampoo bevat ook voedende ingrediënten zoals Panthenol, dit helpt om de haarstructuur te regenereren en de elasticiteit te behouden. Syoss heeft een uitgebreid assortiement shampoos, zodat er voor iedereen de perfecte shampoo bij zit.Shampoo-tips van de Syoss expert:
- Breng shampoo niet direct aan op het haar. Laat het eerst schuimen op je handen met behulp van water en masseer het daarna met je vingertoppen in op je hoofdhuid. Spoel de shampoo uit met warm water.
- Gebruik bij lang haar de shampoo alleen op de hoofdhuid. Bij het uitspoelen wordt de rest van je haar vanzelf schoon doordat de shampoo langs je haar glijdt.

Zijdezacht en doorkambaar haar
En gebruik je conditioner na het wassen? Dan heb je waarschijnlijk (half) lang haar! Als je dan namelijk na het wassen geen conditioner gebruikt wordt je haar dof, onhandelbaar en bijna niet doorkambaar. De conditioner zorgt voor een laag actieve ingrediënten die het haar direct glad maken. Voor zijdezacht haar! Maar ook met kort haar is conditioner aan te raden. Conditioner mengt haarproteïnen  met actieve ingrediënten zodat je haar na het wassen gevoed en beheersbaar is.

Conditioner-tips van de Syoss expert:
-Laat je conditioner ongeveer drie tot vijf minuten inwerken (afhankelijk van je haartype)
- Heb je last van vet haar? Gebruik de conditioner dan alleen in de haarpunten, anders wordt het haar dichtbij je hoofdhuid snel te vet. (Afhankelijk van je haartype kan dit korter bij fijner haar en langer bij droog, dof of beschadigd haar.)Een haarkuur voor ieder probleem
Syoss heeft ook verschillende haarkuren in het assortiment, zodat je heel gericht een haarprobleem op kunt lossen. Weten hoe je de juiste haarkuur kiest? Bekijk dan het onderstaande filmpje!Viva Volume!
Nog een vraag die veel meiden bezighoudt: hoe krijg je volume in fijn, dun en stijl haar? Natuurlijk heeft Syoss daar de juiste producten voor, zoals de Volume Lift Shampoo, de Volume Lift Droogshampoo, de Volume Life Hairspray en de Volume Life Mousse. Bekijk hieronder het filmpje, waarin je ziet hoe je deze producten het best kunt gebruiken!


Kijk op de website van Syoss voor nog veel meer tips en how-to-video's voor haarverzorging, haarkleuring en haarstyling!
Deel dit artikel
Back to top