Fashion

Welke celeb-cover verkocht het best?

We kunnen wel stellen dat de tijdschriftenindustrie enkele ups en downs heeft meegemaakt dit jaar. WWD zocht dit tot op de bodem uit, hoe zit het bijvoorbeeld met glossies als Vogue en Allure? De resultaten zijn verrassend!

Vogue’s schappen bleven maar vol en de verkoop daalde met 16,5%. De reden? Cover people Serena Williams en Hope Solo en Ryan Lochte in een Olympisch Spelen-thema trekt de fashion peeps toch niet echt. 202.000 exemplaren werden er verkocht. Adeles cover daarentegen ging als zoete broodjes over de toonbank met maar liefst 404.000 exemplaren.Wat betreft Twilight; Kristen Stewart coverede de best-selling issue van Lucky, Seventeen en een bijna-bestseller van Elle. TV’s Zooey Deschanel (The New Girl) en Ashley Benson (Pretty Little Liars) deden goede zaken voor Marie Claire en Teen Vogue. Topless Lauren Conrad was nummer één voor Glamour, hun verkoop steeg met 18%. Kate Moss was de bestseller voor W en Harper’s Bazaar.Nog meer bestsellers:
Cosmopolitan: Scarlett Johansson
Elle: Blake Lively
Teen Vogue: Chloe Grace Moretz
Town & Country: Ali McGraw

Tot ieders verbazing liepen de schappen niet leeg met covers over de Kardashians, (Kim’s huwelijk/scheiding drama en hun o zo vele reality TV shows). Glamours groepscover & hun makeup-loze cover waren echter wel een hit.

Als we WWD moeten geloven, gaat de formule drie T’s echt op voor de magazines. Twentystars, Tv en Twilight. In de toekomst zullen we Game of Thrones, Downton Abbey sterren op covers zien. Misschien dat The Hunger Games de Twilight covers gaan vervangen?

Wie willen jullie op de covers zien? 

Deel dit artikel
Back to top