Fashion

Karl: "Ik heb inderdaad geen persoonlijkheid"

Karl Lagerfeld praat niet veel, maar als Karl iets zegt, zegt hij het juiste. Maar nu geeft hij wel heel vreemde dingen toe in een interview met The Independent. Lees hieronder de quotes van Keizer Karl!

Karl Lagerfeld persoonlijkheid

"The Karl en de Karl Lagerfeld collections zijn een reflectie van mij als persoon en Chanel en Fendi zijn meer een interpretatie van stijl. Het is nooit gecombineerd. Fendi lijkt nooit op Chanel, Chanel ziet er nooit uit als Karl Lagerfeld. Ik weet niet hoe ik dat doe. Ik denk dat ik geen persoonlijkheid heb, maar wel drie. Ik zie een silhouet. Er is verder niks te zien. Ik herinner me een fotograaf die tegen me zei: "Ik heb nu drie dagen met je doorgebracht om te weten wat er achter het plaatje zit". Ik zei: "Je verdoet je tijd; er zit niks achter."

Ook heeft hij het over het woord commercieel:

"Ik ben heel erg tegen het idee dat commercieel saai zou moeten zijn, omdat je geen collectie kunt maken die door niemand gedragen wordt. Mode is wat mensen aan hebben en wat ze kopen. Ik weet precies wat er gedaan kan worden en wat dat kost. Ik weet wat duur is en wat niet en waarom. Dat hoort bij mijn baan. Ik denk dat het erg arrogrant is om te denken dat je alleen werkt voor een kleine groep. Ik heb geluk, ik werk voor alle groepen."

Karl Lagerfeld commercieel

Karl werd ook gevraagd hoe hij een designer van zowel Chanel als Fendi kan zijn, zijn eigen labels te hebben én fotograaf en kunstenaar te zijn.

"Ik ben voor de 48-urige werkdag, maar dat is een probleem, zeker in Frankrijk met de 35-uur durende werkweek. Ik heb 35 uur slaap. Ik ben niet moe, dus dat is prima. Ik heb de baan die ik wil en de situatie die dat nodig heeft. Niemand heeft dat zoals ik dat heb."

Karl Lagerfeld Choupette

En natuurlijk kon de papa van het katje Choupette het niet laten haar in het gesprek te noemen.

"Choupette is inmiddels beroemd. Ze is de bekendste kat ter wereld geworden. Ik krijg zelfs voorstellen van bijvoorbeeld kattenvoedselbedrijven, maar dat gaat nergens over. Ik ben commercieel. Dat is zij niet. Ze is heel erg verwend. Overduidelijk."

Waarom ze precies verwend is? Choupette heeft bijvoorbeeld twee 'maids' en ze speelt met iPads en ze reist gewoon mee naar St Tropez met Karl. "In de cockpit, bij de piloten, ze houdt van het uitzicht". Oke dan!

Deel dit artikel
Back to top