Fashion

10x opvallende fashion en beauty feiten

Hoeveel je ook van mode en beauty afweet, er valt altijd nog wel wat te leren. Wij zetten tien opvallende mode en beauty feiten voor je op een rij, van wel erg bijzondere trends uit de geschiedenis tot grappige weetjes over fashion shows. Wij zijn benieuwd welke van deze waarheden nieuw voor jou zijn!

Vind je het afscheren of bleken van je wenkbrauwen een vreemde beauty trend? Think again. In de 18e eeuw liepen de vrouwelijke trendsetters rond met nepwenkbrauwen gemaakt van muizenhuidjes!

Van de vier meest grootse modeweken die we kennen - New York, Londen, Milaan en Parijs - is New York Fashion Week de oudste. Fashion publicist Eleanor Lambert wilde in 1943 Amerikaanse ontwerpers de kans geven hun creaties op een groot platform te showen. Bovendien vond ze het hoog tijd dat de aandacht eens werd afgeleid van modegrootheid Parijs. Londen is de laatste toevoeging aan de modische Big Four.



Er is momenteel een ware babyboom gaande in de fashion business. Het ene topmodel is nog niet bevallen van een kleine spruit, of een andere kondigt alweer de komst van een mini-me aan. In de 15e eeuw was het dragen van een kindje zó trendy, dat jonge vrouwen die (nog) niet zwanger waren een zwangerschap faketen door middel van kleine kussentjes onder de kleding.

Tot aan de 19e eeuw bestond er niet zoals als een model. In plaats daarvan demonstreerden designers hun creaties aan klanten op kleine poppen. Wel zo goedkoop!



Wij zijn fans van een subtiel baardje bij een mooie man, in tegenstelling tot de Russische tsaar Peter de Grote. Hij had zo’n hekel aan dit type lichaamshaar, dat hij behaarde mannen extra belasting liet betalen. Russische heren moesten er op deze manier meer Europees uitzien. Juist ja. Toch is er iemand die baarden nóg heftiger haatte en hij heet Frans I van Frankrijk. Hij zorgde ervoor dat mannen met een baard de doodstraf op kregen gelegd!

Steeds vaker spotten we tweedehands winkels met juweeltjes op modegebied. Juist daarom is het wel handig om te weten dat kleding die is geproduceerd tussen 1920 en 1960 vintage wordt genoemd. Alle outfits die uit de periode na 1960 komen zijn retro.



Iedereen kent de klassieke knopen op de mouwen van jasjes, maar weinig mensen weten dat dit een idee was van Napoleon Bonaparte. Het schijnt dat hij zijn kleermaker knopen liet naaien op de jassen van soldaten, zodat zij hun lopende neuzen schoonmaakten met een zakdoek in plaats van met hun kleding.

Tegenwoordig word je als modehuis bijna niet meer serieus genomen als je geen speciale lijn voor kids hebt. Vraag maar aan Stella McCartney, Dolce & Gabbana en Burberry. Maar wist je dat er pas sinds 200 jaar kleding speciaal voor kinderen wordt ontworpen? Daarvoor lieten ouders hun koters rondlopen in kleine kopieën van hun volwassen outfits.



We kunnen veel zeggen over de aristocratische dames uit de 16e eeuw, maar preuts waren ze blijkbaar allesbehalve. Het was in die tijd namelijk hartstikke hip om je haar down under te laten groeien en er strikken en linten in te knopen.

Nepwimpers zijn een typische Hollywood uitvinding. Producent D.W. Griffith vroeg zijn make-up mensen in 1916 om gigantische wimpers te creëren voor zijn actrices. Dit verzoek leverde dramatische wimpers op, gemaakt van menselijk haar.



Na het lezen van dit artikel behoefte gekregen aan nog meer fashionable lijstjes? Wij voorzien je er graag van!
- 10x hebberigmakende kledingkasten
- 10x ontdekkingsverhalen van topmodellen
- 10x favoriete DIY bloggers
Deel dit artikel
Back to top