Fashion

Winde Rienstra showt modische engelen

Dat het Amsterdamse modepubliek stond te popelen om de fonkelnieuwe collectie van Winde Rienstra te mogen aanschouwen, mag je gerust een understatement noemen. En lucky us, de acht outfits waren net zo betoverend als we van tevoren hadden gehoopt.

Zodra iedereen op z'n plek zat en de lichten waren gedimd, was het tijd voor de SS13 show om te starten. En deze begon op een nogal ongewoonlijke manier. Een man in zwart pak verscheen vanuit de coulissen en even dacht iedereen dat we met een verdwaalde fotograaf te maken hadden. Maar zodra hij begon te fluiten bleek hij een wandelende soundtrack te zijn!



Ook het tempo waarop de acht modellen hun show liepen was allesbehalve gewoon. Stuk voor stuk droegen ze enorm hoge, Lego-achtige schoenen. Hierdoor werden ze gedwongen op een laag tempo over de catwalk te schrijden en zo konden wij dus rustig al onze foto's schieten.

De engelachtige looks bestonden uit bijzondere combinaties van materialen, zoals hout met borduurwerk, glitterstofjes met zachte breisels en (fake) fur met kanten boordjes. De sculpturen in geometrische vormen waren typisch Winde Rienstra. We love it!
 






















(Beeld: Joyce & Leslie)

Deel dit artikel
Back to top