Fashion

Alle hens aan dek bij Marije de Haan

Het is niet onze gewoonte om een artikel te wijden aan een fashion show met herenmode in de hoofdrol, maar voor de spring-summer 2013 collectie van Marije de Haan maken we graag een uitzondering. De ontwerpster stuurde ruige zeelieden over het plankier, met tatoeages all over, matrozenstreepjes en stoere baarden.

Het was zaterdagmiddag niet de eerste keer dat Marije de Haan voet zette op het Westergasterrein. In 2010 won ze als deelnemer van de Lichting show de prestigieuze G-Star Raw Talent Award en een jaartje later toonde ze al een volledige collectie tijdens AFW.

Dit seizoen was het dus tijd voor haar tweede herencollectie, die duidelijk was geïnspireerd op Hollandse - of om specifieker te zijn: Friese - zeelui. Modellen van de meest uiteenlopende leeftijden waren gehuld in pakken die veel van nachtkleding weg hadden, ruige jassen en prints van pompeblêden (die van de Friese vlag). Ook de Hollandse vlag mocht niet ontbreken en we zagen 'm terug in onder meer een lange shawl en een blouse. Het nummer 'Amsterdam' van Jacques Brel maakte het compleet.
















Wat vind jij van deze Pirates of the Netherlands?

(Beeld: Leslie & Joyce)

Deel dit artikel
Back to top