Fashion

AFW: Dorhout Mees, Domenico Cioffi & Roya Hesam

Donderdagmiddag, op de tweede dag van Amsterdam Fashion Week, bewonderden we de collecties van Dorhout Mees, Domenico Cioffi en Roya Hesam. We vertellen je alles wat je moet weten over de shows en delen meteen onze favorieten met je!

Designer Dorhout Mees vertelt over haar gloedjenieuwe SS13 collectie: "Een maatschappij van algemene verharding, globalisering en een groeiende macht van technologie, maakt de behoefte naar natuur, oorspronkelijkheid, eenvoud en echtheid groter dan ooit." En een modetrip diep de bossen in it was! De natuurlijke invloeden zagen we met name terug in de gedaante van organische rondingen, groene printjes en mist die om de modellenvoeten dwarrelde. We waren niet weg van ieder glanzend item, maar het pak met mosprint was wat ons betreft een winner!










 
Direct na de show van Dorhout Mees werd de catwalk in het Machinegebouw overgenomen door Domenico Cioffi. We hadden even het gevoel dat we op een sportieve, beachy vakantie waren. De zonnekleppen, vrolijke streepjesprints en comfy slippertjes vlogen ons namelijk om de oren! Maar er waren nog méér toffe accessoires te spotten, zoals oorbellen in kruisvorm en zonnebrillen die eruit zagen alsof ze van hout waren gemaakt. Het lijnenspel ging mooi samen met de volumineuze items. Ja, hierin willen we er wel een paar weken op uit!
 










 De derde show op ons programma voor donderdag werd verzorgd door Roya Hesam. De eerste look op de catwalk was direct een statement: het model droeg een transparante jumpsuit met stekelige schouders. Zo bloot als de eerste look was de rest van de collectie niet, maar de stekeltjes en doorzichtige materialen maakten regelmatig een comeback. Dit alles werd gecombineerd met sexy cut-outs, bh's, ritsdetails bij de enkels en zwierige maxi dresses en broeken. Het geheel was strak gesneden, maar oogde meestal tóch zomers door de lichte stofjes. Er was geen print en amper kleur te bespeuren, maar dat deerde niet. Deze collectie was allesbehalve saai! Besides, hierdoor knalden de rode items er nog meer uit.















(Beeld: Leslie & Joyce)

Deel dit artikel
Back to top