Fashion

Claes Iversen opent AFW SS13 met bloemenzee

Het is zover: het spring-summer 2013 seizoen van Amsterdam Fashion Week is officieel geopend! Het was aan Claes Iversen de taak om het toegestroomde modepubliek op te warmen voor een bomvolle modeweek en de Deens-Nederlandse ontwerper is met vlag en wimpel geslaagd. We zijn helemaal weg van de futuristische jasjes, keurige kraagjes en zomerse bloemenprints!

De kersverse SS13 collectie van Claes Iversen is samen te vatten als een goed geslaagde mix van hoogtepunten uit eerdere collecties. Zo blies hij onder meer 'zijn' vlinders en roosjurk nieuw leven in. Maar voordat al deze vrolijkheid aan bod kwam, startte de show met enkele cleane, futuristische looks in grijs- en bruintinten. De glanzende items hadden opbollende armen en waren op sommige plekken versierd met glitters.







En toen kwamen de kleuren en bloemen om de hoek kijken! De items uit dit deel van de collectie - en dan met name de sierlijke jurken - waren supervrouwelijk dankzij de printjes, applicaties, transparante stoffen, kraagjes, ontblote middenriffen en het accent op de taille. Jep, Claes Iversen koestert een grote liefde voor details. 









Het blauwe Balenciaga-ish jurkje, het zwarte colbert met een bloemenexplosie op de schouders en de collagejurken zijn enkele van onze favorieten uit deze modereeks.





Volg jij het Amsterdam Fashion Week programma dit seizoen?

(Beeld: Leslie & Joyce)

Deel dit artikel
Back to top