Fashion

Yanis: Zara sale

SALE, het vierletterige woord waar je of heel gelukkig of diep ongelukkig van wordt. Want met de sale scoor je die musthave handbag voor de helft van de prijs. Maar met de sale is het ook abnormaal druk in onze hoofdstad, zo ook in één van mijn favoriete winkels: Zara.

 
Vrijdagmiddag, een uurtje of drie. De Spaanse kledingketen met bijna alleen maar Engelstalig personeel is een chaos. Waarom? Zara is populair. Bij jong en oud en bij man en vrouw. Want in de kleding van Zara weet je zeker dat je er goed uit ziet en de kwaliteit, die kunnen we redelijk noemen. En dat voor een betaalbare prijs.



Maar met de sale, dan staat Zara op zijn kop. Wat wil je met prijzen die zo’n vijftig procent lager zijn dan normaal? Niet heel gek dat het in de Zara winkels dan nóg drukker is. Het kan bijna niet, zou je denken. Toch wel. Een sliert aan mensen stroomt de winkel binnen zodra de deuren opengaan en iedereen pakt wat ze pakken kunnen. Er wordt geduwd, getrokken en soms onstaat er een kleine ruzie. Alles voor dat kledingstuk voor de helft van de prijs. 
 
Ik zal maar meteen toegeven dat ik niet zo’n fan ben van sale shoppen. Eigenlijk heb ik een hekel aan die drukte en lange wachtrijen. Het probleem bij mij is dat ik dan uiteindelijk met iets thuis kom wat ik helemaal niet wilde hebben. Alleen omdat ik nu ‘zo ontzettend goedkoop’ is. En helaas is het ruilen van sale-items geen optie.
 
Gelukkig is daar de eenentwintigste eeuw, waarin we leven met internet en webwinkels. Thank god besloot ook Zara mee te gaan met het shoppen 2.0. Met een kop thee in de hand klik ik met gemak de items aan die ik, met korting uiteraard, wel zou willen hebben. Wie heeft het over lange wachtrijen en overvolle winkels als je ook kunt sale shoppen vanachter je computer? Ideaal voor mensen zoals ik.


 

Links: Tas van €  129,- naar €   79,95. Rechts: Jurk van €  49,95 naar 39,95


Links: Top van € 69,95 naar € 49,95.  Rechts: Sandaal van €  79,95 naar € 49,95

Deel dit artikel
Back to top