Fashion

10x jonge Hollywood actrices to watch

Jaloers? Nee, zo willen we het niet per se noemen. Maar we zouden heus wel eens een dagje willen ruilen met een succesvolle Hollywood actrice. Wij stelden een top 10 op met beginnende actrices die volgens ons wél binnenkort een glamorous A-list leventje zullen gaan leiden.

Elle Fanning, Chloë Moretz en Hailee Steinfeld zijn drie piepjonge It-girls die langzamerhand de filmwereld veroveren. Ook de volgende tien jonge actrices lijken alles mee te hebben: het talent, de looks en - voor ons niet geheel onbelangrijk - fashion credibility. Zo bekend als collega’s Cameron Diaz en Gwyneth Paltrow zijn ze nog niet, al zal dat misschien niet lang meer duren. Wie is volgens jou the next big thing?

Als iemand de jonge Carrie Bradshaw gaat spelen in een Sex and the City prequel, dan kan die persoon gegarandeerd op de nodige persaandacht rekenen. Ook hoopt iedereen natuurlijk dat deze actrice net zoveel van fashion zal houden als voorganger Sarah Jessica Parker. De lucky girl over wie we het hier hebben is de 19-jarige AnnaSophia Robb (Soul Surfer, Charlie and the Chocolate Factory) en wij hebben zo’n idee dat zij wel aan de hoge verwachtingen zal voldoen!



Ellen Wong heeft haar rol in de vrolijke actiefilm Scott Pilgrim vs. the World te danken aan haar groene band in taekwondo. Dat noemen we nog eens een originele manier van auditie doen! Vanwege haar rollen in de nieuwe films The Carrie Diaries (daar hebben we ‘m weer) en Silent Night kan ze de komende tijd genoeg shinen op de rode loper.



Een beroemde familie, het kan zowel een zegen als vloek zijn. In het geval van Elizabeth Olsen hebben haar bijzondere bloedbanden goed uitgepakt. Dankzij grote zussen slash designers Mary-Kate en Ashley heeft ze al aardig wat naamsbekendheid en misschien helpen zij haar ook wel aan wat exclusieve outfits voor op de red carpet. Wij zijn benieuwd hoeveel verder zij het Olsen-imperium nog gaat uitbreiden op filmgebied. Projecten met onder meer Dakota Fanning en Daniel Radcliffe beloven in ieder geval veel goeds!



Het schijnt dat de schrijvers van de Amerikaanse tv-serie Girls zó onder de indruk waren van Zosia Mamet, dat ze er speciaal voor haar een hoofdrol bijschreven. Impressive, non? Zosia is ook al eens in de hitserie Mad Men verschenen en ze speelt in twee gloedjenieuwe films: Rhymes with Banana en The Last Keepers. Het feit dat ze Cynthia Rowley vergezelde naar de CFDA Awards dit jaar doet ons vermoeden dat ze ook wat mode betreft veel te bieden heeft!



Wat hebben een kindsbruid, een sektelid en een kannibaal met elkaar gemeen? Het zijn allemaal rollen die Julia Garner (18) al eens heeft gespeeld of nog gaat spelen. Andere films die inmiddels op haar CV staan zijn Unicorns en The Perks of Being a Wallflower. De rollen die Julia uitkiest zijn minstens zo opvallend als haar blonde bos krullen!



Als je regelmatig films van Tim Burton kijkt, dan weet je dat de regisseur ervan houdt om zijn favoriete acteurs veelvuldig in te huren voor projecten. We noemen een Johnny Depp en Helena Bonham Carter. Zou de poppige Bella Heathcote, die een rol wist te bemachtigen in het grappige Dark Shadows, zijn nieuwe oogappel zijn?



Zoe Kazan is een beetje de Karl Lagerfeld op het gebied van acteren. Broadway is als een tweede thuis voor haar (The Prime of Miss Jean Brodie, Things We Want), ze verscheen al meerdere malen in tv-series (Bored to Death, Medium) en films zijn haar geen onbekend terrein (It’s Complicated, Revolutionary Road). In de nieuwe film Ruby Sparks schittert ze naast onder meer Antonio Banderas. Een deal met een modehuis ligt naar ons idee op de loer…



Samen met George Clooney de hoofdrol spelen in een Golden Globe-winnende film. Voor ons is het een droom, voor Shailene Woodley (20) is het werkelijkheid. Tijdens de Oscars gooide ze hoge ogen met haar witte Valentino jurk. Nu afwachten of ze ons na de verschijning van The Spectacular Now nog zal blijven bezighouden met haar kledingkeuzes!



Niet alleen op het witte doek, maar ook in de coulissen van grote theaters is er genoeg opkomend talent te spotten. Jennifer Damiano (Spring Awakening, Next to Normal) gooit voor haar rol in de Broadway musical Spider-Man: Turn Off the Dark dagelijks haar strot open, terwijl ze door de lucht vliegt en meermaals wordt gered door een superheld. Makkelijk is anders! Wellicht dat we dit nachtegaaltje ook nog op tv of in een grote blockbuster tegen gaan komen.



De Canadese Alison Pill (Milk, Dear America: A Journey to the New World) is waarschijnlijk het meest bekende gezicht uit deze top 10. Ze heeft al in twee Woody Allen films gespeeld, namelijk Midnight in Paris en To Rome With Love. We hebben haar vooral in dit rijtje gezet om nog eens extra te benadrukken dat deze actrice hoogstwaarschijnlijk een grote gaat worden.



 Zin gekregen in nog meer fashionable lijstjes? Wij voorzien je er graag van!
- 10x hilarische mode memes
- 10x extreme transformaties
- 10x vreemdste trends uit de geschiedenis

(Bron: Refinery29)

Deel dit artikel
Back to top