Fashion

Lagerfeld schatrijk & hoofdredacteur Metro

Karl Lagerfeld did it again! The Kaiser of the fashion world heeft weer een nieuw project gevonden om zijn focus op te leggen. Hij wordt namelijk hoofdredacteur van de gratis krant Metro. Nouja, voor één dag dan en wel op 7 februari. De 78-jarige designer volgt Lady Gaga op die in mei een dag hoofdredacteur was. Even serieus, zit hij ooit stil?

Karl Lagerfeld

Parijs

De Duitse designer zal een dag lang op het hoofdkantoor in Parijs de taken van de hoofdredacteur op zich nemen en dat ziet de ontwerper wel zitten: “Ik hou van kranten en vind het een uitdaging om er één dag te werken”, zegt Lagerfeld. “Metro verschijnt wereldwijd en dat maakt het nog leuker.” Lagerfeld zal samen met de redacteuren werken aan een speciale mode-editie, ‘The World According To Karl’, die de fashion weeks in New York, Londen, Milaan en Parijs zal inluiden.

Karl Lagerfeld zal artikelen selecteren, commentaren leveren en illustraties maken. Deze editie wordt een echt collectors item. Maar we hebben meer leuk nieuws: er is ook een Look Book wedstrijd. Deelnemers kunnen hun fashion statements op een algemene website plaatsen. Hieruit wordt een winnaar gekozen en die zal 6 februari afreizen naar Parijs om Karls redactieassistent te zijn.

Karl Lagerfeld

Stinkend rijk

We hebben er nooit aan getwijfeld of Mr. Labelfeld een welvarende man is. Het is nooit stil rond de designer slash fotograaf. Maar dat hij zó stinkend rijk zou zijn, verbluft ons zelfs. Ben je er klaar voor? Komt ‘ie: Lagerfeld zal in 2012 ruim 108 miljoen dollar winst maken… met zijn mannencollectie alléén.

Daar word je stil van. En het is niet zomaar een bewering, dit meldde zijn Duitse licentiehouder F.D. Mode. Maar dit gigantische bedrag is slechts een deel van zijn inkomsten. Vergeet niet zijn loonstrookjes van Chanel, Fendi en zijn vele bijbaantjes, projecten en samenwerkingen en twee nieuwe lijnen... Eigenlijk willen we het helemaal niet weten. Maar één ding is zeker: hij werkt er knoerthard voor.

Ga jij Metro's speciale mode-editie 'The World According To Karl' scoren?

(Door: Daphne)

(Beeld: Brunopress)

Deel dit artikel
Back to top